Bülent Arınç’ın oğlu AKP milletvekili Mücahit Arınç: Bu denizde tek bir gemi, tek bir reis var

Bülent Arınç’ın oğlu AKP milletvekili Mücahit Arınç: Bu denizde tek bir gemi, tek bir reis var
25 Kasım 2020 09:28

Bülent Arınç’ın oğlu AKP Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç “Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir reis var.” dedi.

 
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç’ın AKP Milletvekili olan oğlundan açıklama geldi. İstanbul Milletvekili olan Ahmet Mücahit Arınç, “Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir reis var.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Arınç’ın açıklamalarına ilişkin olarak “Açıklamaları, AK Parti ya da Cumhurbaşkanı’nı bağlayan bir konuşma değil.” diyen Mücahit Arınç, şimdi de Twitter hesabından paylaşım yaptı. Mücahit Arınç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Aynı denize dökülen farklı ırmaklarız. Ama sefere çıktığımız ilk gün de dediğimiz gibi:

“Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir Reis var.”

 

NE OLMUŞTU?

 
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi, Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ve iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç’ın söz konusu açıklamaları Cumhur İttifakı’nın tepkisiyle karşılaşırken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da Arınç’ın ‘fitne ateşi’ni yakmakla suçladı.

Erdoğan’ın sözlerine kırıldığını söyleyen Arınç, bugün YİK üyeliğinden istifa etti, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’da istifayı onayladı.