Bülent Arınç istifa edecek mi?

Bülent Arınç istifa edecek mi?
1 Mart 2015 09:15

Arınç “Görüşme olmaz,bunlar Kandil ağzıyla konuşuyor” dedi,saatler sonra ‘teslimiyet pozu’ verildi. Herkes aynı şeyi soruyor: Bülent Arınç istifa edecek mi?

 

 

Dün Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi tarihi günlerinden birisine daha ev sahipliği yaptı. “İmralı kuryecileri”nden oluşan HDP heyeti ile AKP’nin “açılımdan” sorumlu isimleri bir araya geldi. Bölücü başı Apo’nun istekleri ve Kandil’e çağrısı kamuoyuna açıklandı. Bu gelişme sonrası gözler Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a çevrildi. Arınç, bu görüşmeden saatler önce “böyle bir görüşmenin mümkün olmadığını” belirterek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı “Kandil ağzıyla konuşmakla” suçlamıştı. Demirtaş’tan cevap gecikmezken Arınç’ın bundan sonra takınacağı tavır merak konusu oldu.

 

 

AKP adına Yalçın Akdoğan’ın dün Dolmabahçe’de HDP heyeti ile gerçekleştirdğiği “açılım zirvesi” sonrası kulislerde hareketlendi. Hükümetten 24 saat içerisinde gelen farklı açıklamalar kafalarda soru işaretleri bıraktı.

 

 

BÜLENT ARINÇ: GÖRÜŞME MÜMKÜN DEĞİL, KANDİL AĞZIYLA KONUŞUYORLAR

 

 

Başbabakan yardımcısı Bülent Arınç, Dolmabahçe’deki görüşmeden yaklaşık 24 saat önce A Haber’de katıldığı programda, sürece ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arınç, “Özellikle Eş Genel Başkanı da her gün kendisini gündemde tutabilmek, Hükümeti suçlayabilmek ve olası seçimleri de düşünerek, belki baraj sorunlarını daha rahat aşabileceklerini düşünerek belli bir siyaset yapıyor” değerlendirmesinde bulundu ve söz konusu bir görüşmenin “mümkün görünmediğinin” mesajlarını verdi.

 

 

DEMİRTAŞ: BÜLENT ARINÇ İSTİFA ETSİN

 

 

Zirveyi değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise hükümetin somut adımlarla ilerlemesi gerektiğini, PKK’nın de silahsızlanma konusunda hazırlık yapması gerektiğini söyledi. Demirtaş, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı hedef alarak “Çözüm süreci bitsin diye elinden geleni yapmakta. Barış sürecine bu kadar tahammülsüzse kendisine istifa etmesini tavsiye ederim. Ya hükümet sözcülüğünden ya da bakanlıktan ayrılsın. Kendisinin tahrikleriyle bu iş yürümüyor. Zorlanıyoruz doğrusu” diye konuştu.