Bugün yine korkunç birşey oluyor

Bugün yine korkunç birşey oluyor
27 Kasım 2014 17:30

Önce bir önkabul ortaya koyalım olayı daha iyi konuşabilmek için ve diyelim ki, bugün Tayyip Erdoğan hükümeti tarafından hapse konulan Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Rennan Pekünlü’nün türbanlı öğrencinin derse girmesini engellemesi öğrencinin hakkına, kurallara, kanunlara aykırıdır.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Ve yine diyelim ki, Prof. Rennan Pekünlü bu öğrenciyi türbanlı olduğu için derse sokmayarak üniversitede tek başına, olmayan bir yetkiyi kullandı.

 

 

İşte bu durumda dahi Prof. Rennan Pekünlü hapse atılamaz.

 

 

Bu durum en fazla bir disiplin meselesidir ve Prof. Rennan Pekünlü bunun hesaplaşmasını Üniversite yönetimi ile yapar.

 

 

Hoca Pekünlü söz konusu öğrenciyi darp etmediği, ona fiziken saldırmadığı sürece öğrenciyi türbanlı olduğu için derse sokmaması nedeniyle bir hapis cezası yaptırımının hedefi olamaz.

 

 

Bugün işte senelerden beri süren diktatörlük manzaralarından birisini daha yaşıyoruz ve bir üniversite hocası öğrenciyi derse sokmadığı için hapse giriyor.

 

 

Bu faşizmi engelleyecek bir siyasi güç henüz yok ama bugün olan korkunç birşeydir.

 

 

Keyfi, kuralsız, hukuk devleti kuralları dışında, saraydan gelen emir doğrultusunda hiçbir hukuk ve demokrasi devletinde asla görülmeyecek bir biçimde bir üniversite hocası sanki bir insanı öldürmüş gibi hapse atılıyor.

 

 

Nasıl oldu, nasıl oldu da bu ülke bu kadar bunlara teslim edildi? Nasıl oldu da AB ile müzakare eşiğinden bir çamur çukuruna 90 derece açıyla çakıldık?

 

 

Bu arada Prof. Pekünlü’nün avukatları da muhakkak AYM, AİHM vs. nezdinde itirazlarını hazırlamıştır herhalde.

 

 

PROF. SAYEK MEHMET ŞİMŞEK VE ALİ BABACAN’I NASIL BU ŞEKİLDE ÖVER

 

 

CHP’nin ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke dün Ahmet Hakan’a verdiği röportajda Mehmet Şimşek ve Ali Babacan için, “İkisi de çok değer verdiğim siyasetçiler” diyor.

 

 

Çok iyi niyetli bir yaklaşımla şu düşünülebilir…

 

 

Prof. Sayek Böke AKP’yi tümden hedeflemeyerek AKP içi çelişkilere katkıda bulunmak istiyor.

 

 

Ama böyle olsa bile bunu yapmanın yolu sadece AKP’li isimleri doğrudan hedefe koymamak şeklinde olabilir.

 

 

Ancak kalkıp, senelerdir Tayyip Erdoğan’ın kadrosunda olan, aralarında çelişkiler olsa bile siyasi olarak toplumda Tayyip Erdoğan hükümetlerinin temsili yüzleri olan iki ismi böyle övmek/övebilmek inanın ki aslında muhalif olmamak psikolojisinin dışa vurumudur.

 

 

Bu iki insan tek tek değerli insanlar olsalar bile (ki, bunca yolsuzluk, pislik, rüşvet ve insan hakkı ihlaline rağmen bir hükümette bunca sene durabilmek, insanın insani ve ahlaki değerleri ihmal edilebilir değerler olarak görmesi ile mümkün olabilir ancak) senelerdir Tayyip Erdoğan’ın düzenini taşıyan siyasi figürler.

 

 

Ve, bu hükümetin temsili iki yüzünü övmek herhalde CHP’nin söylemi olamaz.

 

 

Daha önce de yazdım, siyaset farklı birşeydir ve siyasi kumaşı olmayan insanlar çoğu zaman mesela ekonomi profesörlüğü ile siyasi olmayı birbirinden ayırd edemezler.

 

 

Bu da böyle bir durum işte.

 

 

Yine daha önce de yazdım, siyasi kadroları bir partiden uzak tutarsanız muhalefetiniz de işte aynen böyle olur.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor