Bugün büyük gün! Maltepe’de tarihi Adalet mitingi

Bugün büyük gün! Maltepe’de tarihi Adalet mitingi
9 Temmuz 2017 17:49

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı ve bir mitingle noktalayacağı “Adalet Yürüyüşü” için Maltepe Parkında hazırlıklar tamamlandı.

 

 

 
DAKİKA DAKİKA ADALET YÜRÜYÜŞÜ VE MALTEPE MİTİNGİ

 

 

17:42 – Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün 1 kilometrelik son etabına başladı.

17:35 – Sanatçı Zülfü Livaneli sahneye çıkarak şarkılarını seslendirdi.

17:03 – Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 2,5 kilometrelik yürüyüşün ardından kısa bir mola verdi. Kılıçdaroğlu molanın ardından miting meydanına kadar yalnız yürüyüş gerçekleştirecek.

16:55 – Onur Akın konserinin ardında Adalet Yürüyüşü’ne destek veren sanatçılar anons edilerek sahneye çıktılar.

16:05 – Maltepe miting alanında Onur Akın sahneye çıktı.

16:00 – Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün son etabına başladı.

 

 

CHP korteji hazırlıklarını tamamladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yürüyüşüne başladı. Son 1,5 kilometreyi CHP lideri Kılıçdaroğlu tek başına yürüyecek ve 18’de miting alanında olacak.

 

 

1

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu son metrelerini destek sloganları eşliğinde yürüdü.

 

 

MİTİNG ALANINDA İKİ BUÇUK MİLYON KİŞİ

 

 

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Miting alanında iki buçuk milyon kişi bulunduğunu, 1 milyon kişinin ise miting alanına girmeye çalıştığını belirten CHP’li Başkan Canpolat, “Hepinize teşekkür ediyorum, hoş geldiniz Genel Başkanım. Şimdi iktidar zamanı” dedi.

 

 

2

 

 

Öte yandan alan içinde yapımına dün başlanan uzun tutukluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe “İlgili makama” şeklinde yazıldı.

 

 

Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli”nin resmi yer alıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin akşam saat 18.00 de başlaması planlanıyor.

 

 

3

 

 

Maltepe’de bulunan miting alanına vatandaşlar alınmaya başlandı. Bomba aramasının ardından tamamen güvenli hale getirilen miting alanına vatandaşlar arama noktalarından geçirilerek sokuluyor. Miting alanı hızla doluyor. Polis ekipleri vatandaşları oluşturulan kapılardan üzerleri aranarak içeri alıyor. Miting alanı hızla dolmaya devam ederken alanda Türk bayrakları ve “Adalet” yazılı pankartlardan başka bir slogan bulunmuyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mitinge saatler kala konuştu. Özgür Özel, “Hayır’ birleşebilirmiş bunu gösterdik. Tarihi bir yürüyüş gerçekleştirirdik” dedi.

 

 

 

 

ZÜLFÜ LİVANELİ VE ONUR AKIN KONSERLERİ

 

 

Alanda, saat 16.00’dan itibaren Zülfü Livaneli ve Onur Akın konser verecek. Aynı dakikalarda CHP lideri Kılıçrdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün son etabını tamamlamak üzere Dragos’tan hareket edecek.

 

 

80 METRE UZUNLUĞUNDA SAHNEDEN HİTAP EDECEK

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını, 80 metre genişliğinde ve 20 metre derinliğinde olan bir sahneden yapacak. Sahnenin arkasında ‘Adalet’ yazısı olan büyük bir pankart asılı. Kürsünün bulunduğu platformun bir tarafında büyük bir Türk bayrağı diğer tarafından ise Atatürk’ün resmi bulunuyor.

 

 

680 GAZETECİ AKREDİTE EDİLDİ

 

 

Mitingi yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda basın mensubu takip ederken, CHP basın bürosundan alınan bilgiye göre miting için 680 basın mensubunun akreditasyon yaptığı öğrenildi. Ayrıca basın mensupları, sahnenin hemen sağ tarafına kurulan büyük bir platformdan takip edebilecek.

 

 

MERAL AKŞENER’DEN ADALET YÜRÜYÜŞÜ AÇIKLAMASI

 

 

Meral Akşener de Adalet Yürüyüşü’nün ardından yapılacak olan mitingle ilgili açıklamada bulundu. Akşener, sosyal medyada hesabından paylaştığı mesajında, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu kutladı.

Öte yandan İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, CHP’nin Mitingi öncesi dün gece saatlerinde alana gelerek güvenlik önlemlerini yerinde inceledi ve sorumlu müdürlerden alandaki güvenlik tedbirleri hakkında bilgi aldı.

 

 

Çalışkan, geldiği sırada alanda bulunan Maltepe Belediye Başkanı ile kısa süreli sohbet etti.

 

 

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan gazetecilerin soruları üzerine, “15-16 bin personel görev yapacak. Son kontrollerimizi yapıyoruz. Arkadaşlar burayı bir kaç gündür hazırlıyor. Bütün detaylarıyla kontrollerimizi yaptık. Yarın çok rahat bir miting olacak Allahın izniyle. Biz her türlü tedbiri aldık, buraya gelecek vatandaşlarımızın geleceği güzergaha kadar gemiyle gelenler diğer türlü gelenler tamamıyla tedbirimizi aldık. Herhangi bir sorun olmadan tamamlayacağız. Arkadaşlar bir kaç gündür yoruldu ama yorulduğumuza değiyor. Sorunsuz bir şekilde devam ediyor, yarın da sorunsuz bir şekilde tamamlayacağız

 

 

“HAVADAN, KARADAN VE DENİZDEN, 15-16 BİN POLİS GÖREV ALACAK”

5962020f7152d80350313658
1
miting-dha
5962026f7152d8035031365e

2