Bugün benim doğum günüm!  ‘O limana beni çıkaramazsın’

Bugün benim doğum günüm! ‘O limana beni çıkaramazsın’
5 Eylül 2019 12:39

05.09.1968 yılında Ankara’da dünyaya gelmişim. GATA’da doğmuşum. 07.10.1985 yılında GATA’da resmen askeri öğrenci oldum ve emekli olduğum 2012 yılına kadar çeşitli askeri birlik ve hastanelerde ülkeme hizmet ederek GATA’dan emekliye ayrıldım.

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 

Az daha da bu Mayıs ayının sonunda hayattan emekli olacaktım. Araba kullanırken başlayan göğüs ağrımın geçirmekte olduğum kalp krizinin habercisi olduğunu erkenden fark edince hızlı bir anjio ve %100 tıkanan posterior arterime takılan stendle hayata tutundum. Çok şükür şimdi iyiyim ve hızlı bir tanı ve müdahaleyle kalbimde çok iyi durumda…

 

 

Bu olay başıma gelene kadar gençliğimden emindim ama öyle değilmiş, insan 50 yaşına gelince vücudunda eskimeler başlıyormuş…

O günden sonra daha sık kendime hayatı hatırlatıyorum. Bugün var yarın yokuz sonuçta…

Ne geçmiş acılar ne de gelecek kaygıları anlamlı değil. Hayatın bu anda yaşandığını ve zaman diye bir kavram olmadığını şimdi daha iyi anlamış durumdayım.

 

 

Zaman hep bir sonraki ana yenik düşen şimdiden ibaret aslında…

 

 

Doğum günümün şu sabahında derin bir nefes alıyor ve kıymetini biliyorum.

Hayatın keyiflerini, mutluluklarını ıskalamadan yeni bir yaş daha almak istiyorum. Ailemle, dostlarımla yaşayacağım anlara odaklanacağım.

Yoğun bakımda yattığım gece aklımda bir şarkı; şiir Nazım’dan, beste ve yorum Cem Karaca’dan;

“O limana beni çıkaramazsın.”

 

Şiirinde Nazım “çok yorgunum”dese de ben “çok istekliyim” ülkemin geleceği için daha çok mücadele etme konusunda “çok istekliyim”.

Bunu çocuklarıma borçluyum…

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…