Bu yasak bu kadar da olmaz dedirtecek

Bu yasak bu kadar da olmaz dedirtecek
31 Temmuz 2013 09:10

Çocuğuna “Paşa” ismini koymak isteyen babaya izin çıkmadı. İsyan eden baba “Kürdistan ismi serbest ama Paşa yasak. Bu günleri de gördük” dedi.

Ankara Yenimahalle’de oturan genç bir çift, dünyaya gelen ilk çocuklarının adını “Paşa” koymak istedi. Nüfus cüzdanı çıkartmak için Yenimahalle Nüfus Müdülüğü’ne giden baba, beklemediği bir cevap aldı: “Paşa ismi yasak, başka bir isim seçin.”

“Çifte standart…”

Oğlunun nüfus cüzdanını çıkartmak isteyen baba, “O halde Doğukan olsun” diyerek geri adım at­mak zorunda kaldı. Baba, “Bunu da gördük. Kürdistan serbest, Paşa yasak” diye isyan etti. Ankara’da bu olay yaşanırken, geçen hafta peş peşe iki çocuğa “Kürdistan” is­mi ve­ril­di.

Yargıtay onayladı

Hakkari’li İsmail – Şükriye Akboğa çifti, kız çocuklarının adını “Kürdistan” koydu. İlk başta izin çıkmadı. Ancak Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin onayıyla bebeğin ismi “Kürdistan” olarak kaldı. İlk “Kürdistan” ismini ise Şanlıurfa’da Yunus-Elif Toprak çifti kız çocuklarına verdi. Böylece şu anda kayıtlarda iki kız çocuğunun ismi “Kürdistan” olarak yer alıyor.

Sözcü