Bu otobüslere ne oluyor!

Bu otobüslere ne oluyor!
1 Ağustos 2014 15:50

Son günlerde sık sık yaşanan ölümlü ve çok yaralanmalı belediye otobüsü kazaları kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Hergün otobüsleri kullanan yüzbinlerce insanın can güvenliğinden endişe ediliyor.

 

 

Türkiye üst üste otobüs kazaları ve yagınları ile adeta şoka girdi. Üst üste yaşanan kazalar ve ölümlü yangın olayları her gün bir yerlere gitmek için otobüsleri tercih eden yüz binlerce kişiyi endişeye sevk ediyor.

 

 

İlk olarak Ankara Sincan’da Belediye otobüsü yayaların arasına daldı. Kazada iki kişi hayatını kaybetti 5 kişi de yaralandı.

 

 

26 Temmuz’da yine Ankara’da ikisi halk otobüsü olmak üzere 4 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı.

 

 

27 Temmuz’da ise TEM Otoyolu’nun Edirne istikameti Kavacık mevkiinde yanan halk otobüsünde 4 kişi can vermişti.

 

 

29 Temmuz’da ise yine bir halk otobüsü İstanbul’un Ümraniye ilçesinde duvara sürtünerek zorlukla durabilmişti. Her iki olayda da onlarca kişi yaralandı.

 

 

Dün ise Beşiktaş’ta freni boşalan halk otobüsü 30 yolcusuyla kaldırıma çıkarak kaza yaptı. Beşiktaş’taki Barbaros Bulvarı’nda freni boşalan halk otobüsü, içerideki 30’a yakın yolcusuyla kaldırıma çıkarak kaza yaptı.

 

 

Bugün de önce İstanbul sonra Denizli güne otobüs facialarıyla uyandı. İstanbul Kabataş’ta kontrolünü kaybeden bir belediye otobüsü durakta bekleyen yolcuların arasına daldı. Olayda onlarca kişi yaralandı.

 

 

Günün ikinci kaza haberi ise Denizli’den geldi. Kazada otobüs bir markete daldı.