Bu nasıl milletvekili!

Bu nasıl milletvekili!
23 Ekim 2018 08:19

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, yaptığı çalışmalarla değil kabarık suç dosyasıyla adından söz ettiriyor.

 

 

 

MEHMET KAVAS

 

CHP’de 3 dönemdir Aydın milletvekili olarak görev yapan Hüseyin Yıldız, hakkında açılan davalarla gündemden düşmüyor.
Yıldız’ın Haziran 2011 seçimlerinde CHP’den vekil olabilmek için Didim’de yabancıların da aralarında bulunduğu onlarca kişiyi dolandırdığı iddia edildi. İddialara göre vekil seçilmeden birden fazla şirketle inşaat ve emlak sektöründe faaliyet gösteren Yıldız’ın, Didim’de ev alarak tatillerini kendi evlerinde yapmayı düşünen İngilizlere, kendisini saygın bir işadamı ve siyasetçi olarak tanıtıp güvenlerini kazanarak paralarını peşin aldığı daireleri teslim etmedi. Bu kişilere verdiği bir İngiliz bankasına ait çekleri de ödemeyen Yıldız’ın ‘milletvekili olunca ödeyeceğim’ diyerek kendisine güvenen CHP’lileri de karşılıksız çeklerle dolandırdığı öne sürülüyor.

 

RESMEN İTİRAF ETTİ

 

Yıldız hakkında Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında dolandırıcılık ve karşılıksız çek keşide etme suçlamasıyla dava açıldı. Mahkemeye başvurup icra yoluyla alacaklarını tahsil etmek isteyenlere karşı dava açan Yıldız, avukatı aracılığı ile bir alacaklıya verdiği çeki ödememek için mahkemeye sunduğu dilekçede “Davacı taraf İngiliz Hukuku hükümlerine göre tanzim edilmiş olan çekin Türk hukukuna göre tahsilini talep etmektedir. Çek yabancı bir bankanın çeki olup, keşide yeri ve muhatap banka da yabancı ülkededir.
Çek ve alacakla ilgili Türk hukuk kurallarının uygulanması ve tahsili mümkün değildir” ifadelerini kullanarak verdiği çeklerin karşılıksız olduğunu da resmen itiraf etmiş oldu.

 

MAAŞI HACİZLİ

 

Mahkeme heyeti, ‘Yetkili biziz’ diyerek 2016 yılında Yıldız’ı 36 davada mahkum etti. Davaları kaybeden Hüseyin Yıldız tüm varlığını kardeşi İmam Yıldız’ın üzerine geçirirken alacaklılar ise TBMM’ye icra göndererek Yıldız’ın milletvekili maaşının dörtte birine haciz koydurttu. Daha önce çok sayıda davayı kaybeden Yıldız’ın, 151.994,76 liralık borcuna karşılık, vekillik maaşına haciz konuldu. Yıldız, insanlardan dolandırdığı ileri sürülen milyonlarca lirayı kullanarak 24 Haziran’da yeniden milletvekili seçildi.

 

HAKKINDA 3 DAVA VAR

 

Konuyla ilgili avukatlardan alınan bilgiye göre, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ile ilgili üç dava var.

 

– İddiaya göre Yıldız, 2007 yılında bir İngiliz vatandaşından arsa alıp ev yapacağım diyerek 220 bin sterlin aldı. Verdiği süre içerisinde evi yapmadığı gibi aldığı parayı da geri ödemedi. Bununla ilgili görülen davada mahkeme, Yıldız’ı haksız bularak söz konusu miktarı ödemesine karar verdi. Ancak mahkeme kararına rağmen şu ana kadar herhangi bir tahsilat yapmadı.

 

– İkinci dava ise 2 Danimarkalı ve bir İngiliz ile Hüseyin Yıldız, Didyma adlı bir şirket kurdu. Yıldız bu şirketi temsil yetkisini kötüye kullanarak şirketi zarar uğratıp zimmetine para geçirdi. Bu dava sürüyor.

 

– Üçüncü dava ise Yıldız’ın temsilcisi olduğu Didyma adlı şirketi kendi şirketine 1 milyon lira borçluymuş gibi göstermesi ile ilgili. Bu borcu icraya koyup tebligat gönderen Yıldız’a karşı ortaklarının açtığı dava 30 Ekim’de karara bağlanacak.

 

‘BENİM DEDİĞİ YERLER BAŞKASININ ÇIKTI’

 

Didim’de yaşayan iş kadını Zeynep Duman da CHP Aydın milletvekili Hüseyin Yıldız’ın son mağduru oldu.
Altınkum mevkiinde iki canlı müzik işletmesine sahip olduğunu belirten Duman, bu işyerlerinden birini açtığı dönemde Yıldız tarafından dolandırıldığını söyleyerek, suç duyurusunda bulundu. Duman, “Didim’de müzik işletmesi açmaya karar verdim. Yıldız bana iyi bir mevkiide 200 metrekarelik bir yer gösterdi. 2014’te sezonluk 40 bin TL’ye anlaştık. Arada eniştem ve bazı partililer olduğu için parayı peşin teslim ettim. Ancak tadilata başlayacağım sırada işyerine ait üç farklı tapu olduğunu öğrendim. Tapu sahiplerine 80 bin lira ödemek zorunda kaldım. Evini satıp bana borcunu ödeyeceğini belirten Yıldız’a daha sonraki zamanlarda da toplam 26 bin 500 Euro ve 4 bin 500 dolar daha verdim. Yıldız bana olan borcunu ödemediği gibi belediye ve zabıtayı bana karşı kışkırttı. İşyerimi küçülttüğüm için ruhsatı yenilemem istendi. Tüm yasal müracaatları yaptım. Ama ruhsat alamadım. Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” dedi.

 

‘VEKİL YAPILMASINA ANLAM VEREMİYORUZ’

 

Didimli vatandaşlar da Yıldız’ın hakkındaki tüm iddialar ve açılan davalara rağmen yeniden vekil yapılamasına tepki gösteriyor. Vatandaşlar, “Eşinden ayrılanlar oldu. İnsanları bu kadar dolandıran birisinin CHP’nin çatısı altında milletvekili olmasına anlam veremiyoruz” dedi.

 

1 2