Bu mayınlar çocukların elinde patlasaydı hesabını kim verecek?

Bu mayınlar çocukların elinde patlasaydı hesabını kim verecek?
27 Temmuz 2014 08:50

Sınırda buldukları mayınları mahalleye getirdiler.

 

Mardin’in Nusaybin İlçesi’ndeki Türkiye-Suriye sınırında buldukları 5 anti personel mayınını hurda olarak satmak için mahalleye getiren çocukları gören mahalle muhtarı durumu polise bildirdi. Mayınları inceleyen polis ekipleri, imha etmek üzere bunları alırken, 16 yaşındaki bir çocuk ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

 

Yenişehir Mahallesi’ndeki Eylem ile Adalet sokağı ve Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı sınır bölgede gündüz oynayan çocuklar, toprak üzerine çıkmış halde gördükleri 5 adet anti personel mayını hurda demir olarak satmak için mahalleye getirdi. Çocukların buldukları mayınları hurda demir olarak satmak istediklerini öğrenen Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar ve mahalle sakinlerinden Edip Tekin, mayınları çocuklardan alarak yerleşim alanlarının uzağında bir yere bırakıp polisi aradı. Sevk edilen ve mayınları uzaktan inceleyen polis ekipleri, Mardin’den bomba imha uzmanlarını çağırdı. İnceleme yapan bomba imha uzmanları, 5 anti personel mayınını imha etmek için alırken, polisin incelemesi sırasında elindeki bir mayını diğer mayınların yanına bırakan 16 yaşındaki bir çocuk ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

 

Mahalle Muhtarı Şakir Acar, mayınları çocukların elinden aldığımız anti personel mayınlarını yerleşim yerinden uzak boş bir alana bırakıp polisi aradıklarını söyledi. Acar, “Bu mayınlar çocukların elinde patlasaydı hesabını kim verecekti. Mayınlı alana yakın olan mahalle sakinlerinden rica ediyoruz, buna benzer bir olay yaşandığında hemen polise haber versinler” diye konuştu.