Bu habere kızmalarının sebebi

Bu habere kızmalarının sebebi
26 Ekim 2016 17:30

Hürriyet’ten İsmail Saymaz önceki gün önemli bir habere imza attı.

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 
Hatırlanırsa 15 Temmuz’dan sonra Türk kamuoyu ByLock kavramıyla ilk kez tanıştı.

 

 
Bu kavramı bize duyuran Hükümet kaynakları idi.

 

 
Buna göre FETÖ 15 Temmuz darbe girişimini ByLock isimli gizli bir haberleşme sistemi ile örgütlemişti ve telefonuna bu kapalı haberleşme sistemini yüklemiş olanlar FETÖ üyesiydi.

 

 
Daha sonra bu bilgi revize edildi ve bu sefer kamuoyuna FETÖ’nün sonradan ByLock’u bıraktığı ve 15 Temmuz için Eagle isimli bir haberleşme sistemi kullandığı söylendi.

 

 
Esasen bu durum şunu düşündürmeli…

 

 
İlk zamanlar yapılan, “ByLock’u kullandılar” açıklamasının sonradan, “Eagle kullandılar” açıklaması ile ikame edilmesi hükümetin henüz tam anlamadan ve bilmeden kamuoyuna illa bir FETÖ açıklaması yapabilmek için sonradan düzeltilen, yenileri ile ikame edilen açıklamalar yaptığını gösterdi.

 

 
Bu da tabii bu tür gizli haberleşme sistemleri konusunda hiç bilgisi olmayan kamuoyunun kafasını daha da karıştırdığı gibi hükümet cephesinden gelen açıklamaların doğruluğu hakkında şüphe uyandırdı.

 

 
İşte tam bu ortamda geldi Hürriyet’in haberi.

 

 
Haberde Hürriyet’e konuşan ve adının David Keynes olduğunu söyleyen Türk asıllı bir ABD vatandaşı (mehtemelen kendisi de bir zamanlar cemaatçi olan) özetle diyor ki…

 

 
“ByLock 2016 Ocak ayından sonra kullanılmadı. Kullanımı 2014 Mart ayında başlayan ByLock 7 Eylül 2014’de App Store’dan kaldırıldı, 1 yıl sonra da Google Play’den kaldırıldı, Ocak 2016’dan sonra da hiç kullanılmadı”

 

 
Keynes ByLock’u kullananların % 90’nın Fethullahçılar olduğunu söylüyor ancak bu kullanımın 15 Temmuz’dan aylar önce Ocak 2016’da bittiğini söylüyor.

 

 
Dolayısıyla söz konusu bu kişi diyor ki aslında, “15 Temmuz olduğunda ortada ByLock diye bir sistem yoktu”

 

 
Bu da kamuoyuna, “FETÖ’cüler 15 Temmuz’u ByLock ile planladı” demiş olan hükümeti ve onun istihbaratını kızdırıyor.

 

 
Sonradan Eagle demiş olsalar bile baştan kamuoyuna alelacele yanlış bilgiler verdiler.

 

 
Ki, Eagle mıdır haberleşmenin aracı, o da müphem.

 

 

 
Daha doğrusu, daha önce de yazmıştım, hükümet 15 Temmuz’u çözemedi diye, bu tür açıklamaları ise, 17.25 Aralık’ın intikamını alabilmek ve olayı tamamen FETÖ’ye izafe edebilmek için yapıyorlar.

 

 

 
Yani 15 Temmuz’da FETÖ az da yer alsa, çok da yer alsa, bu vesileyle 17-25 Aralık’ın hesabı aradan çıkarılacak.

 

 

 
Ayrıca da TSK’ya karşı tüm bu operasyonlar FETÖ adı kullanılmadan yapılırsa, Türk kamuoyu bunu kabul etmez diye düşünüyorlar.

 

 

 
not: dün de İsmail Saymaz’ın bu haberinden dolayı Hürriyet Gazetesi’ne dava açıldı, sebep, terör örgütüne, yani FETÖ’ye destek

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Didik didik bir şey aramışlar
Böyle bir kaza nasıl olur
İYİ Parti istifaları