‘Bu gidişle TSK’yı tasfiye edecekler’

‘Bu gidişle TSK’yı tasfiye edecekler’
24 Nisan 2015 16:27

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Serbest Bölgeler Kanunu’nda yapılmak istenen değişiklikle ilgili soruya “Bu gidişle TSK’yı tasfiye edecekler bunlar herhalde. Amaç ve hedef tamamen ranttır. Rant anlayışıyla bu arazilere bakıyorlar. Milletin ne varlığı varsa ranta dönüştürüp yandaşlarına aktarmak için gözlerini bu kez askeri bölgelere çevirdiler. Satacak bir şey kalmadı, şimdi askeri bölgeler kaldı” dedi.

 

 

Vural, “AKP, PKK, HDP’nin Çözüm Süreci adı altında milli mücadeleyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerini aşındırma, milli devleti ortadan kaldırma, üniter devleti parçalamak amacıyla işbirliği yapmaktadır. AKP, PKK ve HDP’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’nin önüne koyduğu çözüm projesi budur” dedi.

 

 

Oktay Vural, “Bu çözülme sürecinin ortakları, eşbaşkanları, Saray’da oturan, İmralı’daki temsilcileri, siyasi uzantıları ve kendisini Başbakan zanneden Sayın Davutoğlu, aslında bir araya gelerek bu milletin ve devletin başına nasıl çorap ördüklerini itiraf etmeleri gerekiyor” dedi. İktidar ile HDP ile Meclis’te de beraber hareket ettiğini ileri süren Vural, konuşmasına şöyle devam etti: “Çıksınlar açıklasınlar, hangi PKK’lılar için polise, askere operasyon talimatı vermeyip de HDP’ye mesaj verdiniz? Siz operasyonları da mı Kandil’e bildirdiniz? PKK terör örgütünü koruyup kolladınız mı, çıkın açıklayın bunları. AKP ile HDP koalisyonu, yaptıkları pazarlık ve görüşmeleri millete anlatmalı. Bu aynı zamanda HDP’ye, TSK veya güvenlik güçlerinin yapacağı bir takım operasyonların da haber verildiğinin itirafıdır. Böyle sözde atışmalarla yaptığınız işbirliğin üstünü örtemez, milletin başına ördüğünüz çorabı saklayamazsınız.”

 

 

“HER GÜN HDP İLE GÖRÜŞME YAPANLAR ŞİMDİ KALKIP DİYORLAR Kİ ‘HDP KUZU POSTUNA GİRMİŞ KURT”

 
“Her gün HDP ile görüşme yapanlar, Dolmabahçe’de 10 maddelik mutabakat metnini açıklayanlar, şimdi kalkıp diyorlar ki ‘HDP kuzu postuna girmiş kurt.’ Oslo’da, İmralı’da kimlerle görüşüyordunuz? Bize masal anlatmaya başlıyorlar” eleştirisinde bulunan Vural, “Milleti aldatmak için kurt-kuzu masalını, belki de Kırmızı Başlıklı Kız masalını anlatmaya başlayacaklar. PKK ve onun uzantılarıyla birlikte işbirliği yaptın. PKK’yı gördüğü, ‘silahlar niye var’ diye sorduğu zaman ‘seni korumak için silahın var mı’ dedi. Hep beraber birlikte hareket ettiniz. Gerçekleri milletten saklıyorsunuz. Amacınız ve hedefiniz bu milletin milli devletini, üniter devletini, egemenliğini parçalamak ve bölmek. Dolmabahçe’de kuzu postuna bürünmüş kurttunuz aslında. Geldiğimiz noktada HDP efendim, ‘kuzu postuna bürünmüş kurt.’ Başkanlık Sistemi adı altında eyalet kurmak isteyen, Kürdistan kurmak isteyen siz değil misiniz? Demokratik özerkliğin önünü açmak için seçim beyannamesinde Avrupa yerel yönetimler şartındaki çekinceleri kaldırmak isteyen AKP değil mi?” diye sordu.

 

 

“ÖZERKLİK, PKK PROJESİDİR AKP, SEÇİM BEYANNAMESİNE ALMIŞTIR”

 
Vural, “Özerklik, PKK projesidir. Bu PKK projesini doğrudan doğruya AKP, seçim beyannamesine almıştır. Başkanlık Sistemi adı altında Türkiye’de Kürdistan ve Lazistan kurulabileceğine ilişkin ifadeleri, dönemin Başbakanı kullanmıştır. İşte kuzu postuna bürünmüş kurtlar” dedi.

 

 

“MİLLETİMİZİ PARÇALAMAYA YÖNELİK KUZU POSTUNA BÜRÜNMÜŞ KURTLARDIR AÇ KURTLAR”

 
Vural, “Birisi diyor ki ‘seçimle gelen valiler kantonlar üretmektir’, bir diğeri diyor ki ‘vali de seçimle gelsin.’ İşte bunlar aslında Cumhuriyetimizi, milletimizin egemenliğini parçalamaya yönelik kuzu postuna bürünmüş kurtlardır. Aç kurtlar. Aynen Çanakkale’ye didişen kurtlar gibi, aç, çakallar gibi. Son günlerdeki bu itiraflar, bu çözüm ortaklarının aslında ne kadar kirli ve pis pazarlıklar içerisine girdiğini ortaya koyuyor. Öyle kir ve pis pazarlık ki seçim beyannamesini yazarken bile ‘düşürdüm’ diye milletten muhtevasını saklamak istiyorlar. 7 Haziran’da milletin oyunu çalmak için AKP ve HDP bir oyun oynuyor. 7 Haziran’dan sonra AKP ve HDP koalisyonu, kirli ve pis çözümün aktörleri olarak milletten yetki istiyorlar. 7 Haziran’da milletimiz inşallah, bu oyunu, kuzu postuna girmiş kurtların iştahlarını kursaklarında bırakacak” diye konuştu.

 

 

“BU GİDİŞLE TSK’YI TASFİYE EDECEKLER BUNLAR HERHALDE HEDEF TAMAMEN RANTTIR”

 
Vural, Serbest Bölgeler Kanunu’nda yapılmak istenen değişiklikle ilgili soruya “Bu gidişle TSK’yı tasfiye edecekler bunlar herhalde. Amaç ve hedef tamamen ranttır. Rant anlayışıyla bu arazilere bakıyorlar. Milletin ne varlığı varsa ranta dönüştürüp yandaşlarına aktarmak için gözlerini bu kez askeri bölgelere çevirdiler. Satacak bir şey kalmadı, şimdi askeri bölgeler kaldı. Sularımızın imtiyazını verdiler, yakında vatandaşa havametre vermek suretiyle muhtemelen havayı da satmayı planlıyorlardır” diye yanıt verdi.

 

 

“HÜKÜMET TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ VE MİLLETİ İNSANLIK SUÇU İŞLEMEMİŞTİR” DİYEBİLMELİDİR

 
Vural, “Adım adım Türkiye’nin acz içinde kalacağı tavırlar ortaya koymuşlardır. Türkiye, iddiaları ‘soykırım’ olarak yaftalayacak olan ülkeleri cesaretlendirecek adımlar atmıştır, sonuç da böyle olmuştur. Ama Hükümet dik durmalıdır, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti insanlık suçu işlememiştir’ diyebilmelidir. Kim ne yaparsa yapsın, bu millet insanlık suçu işlemedi. İnsanlık suçu işleyenler, bugün Erivan’da bir araya gelenlerdir” dedi.