Bu da çok komik ya

Bu da çok komik ya
22 Ağustos 2016 17:30

Demek ki, aptallar dünyayı da aptal sanıyor.

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

 
Ben şu ana kadar aptal bir siyaset düzleminin hakim olduğu bir ülke düzenini izleyecek imkana sahip olmamıştım.

 

 
Zira Cumhuriyet’in içine doğdum, devlet aklı ve düzen, herşeye rağmen vardı, evet geri zekalılıklar eskiden de vardı ama her zaman aynı zamanda buna karşı demokrasi mücadeleleri vardı, gençlik hareketleri vardı, birbiri üzerinde güç dengesi sağlayan siyasi partiler vardı.

 

 

 
Sendikalar vardı, konuşan üniversiteler vardı, açıkça yazan gazeteciler vardı, haberi veren haberciler vardı, siyasi erki hiçbir hapis tehlikesine maruz kalmadan akşama, akşamdan sabaha kadar hicveden müthiş tiyatrocular, mizahçılar vardı, şu vardı, bu vardı.

 

 
Dolayısıyla Türk toplumu, içinde bazı aptallar olsa bile buna karşı zeka üretebiliyor, aptallıktan çıkış yolu bulabiliyor ve yeni ufuklara doğru yürüyebiliyordu.

 

 

 
Şu anda bunların hiçbiri, tekrar ediyorum hiçbir olmadığı için aptallığa karşı bir Türk toplum dengesi faktörü yok ve aptallar da bu nedenle ne kadar aptal oldukları konusunda hiçbir fikre sahip olamıyorlar dahi.

 

 
Yani kendilerinden hiç şüphelenmeyecek, yaptıklarının aptal olabileceğinden hiç kuşku duyamayacak kadar aptallar bir de.

 

 
Bakın şimdi…

 

 
Maliye, İçişleri, Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının FETÖ’ye karşı yurtdışı operasyonu başlatacaklarının haberi vardı bugün hükümet basınında.

 

 
Buna göre, cemaatin kara para trafiğinin tespiti ve yurtdışındaki mal varlıklarına el konulması istenecekmiş yurtdışındaki ülkelerden.

 

 
Haberde şöyle deniyor…

 

 
‘FETÖ’ye bankalar aracılığıyla aktarılan para trafiği de ilk kez resmi olarak ortaya kondu. Okullar, dernekler başta olmak üzere dünyadaki yapılanma üzerinden milyarlarca dolarlık kara paranın izlediği yol haritası da çıkarıldı. Finansmana destek veren, kara para akladıkları öne sürülen kurum ve kişilerin listesi çıkarıldı. Bunların mal varlıklarının dondurulması için girişimler başlatıldı”

 

 
Şimdi bakın…

 

 
Diyelim ki, MASAK hükümetten aldığı emirle ABD’ye, Almanya’ya yazdı ve dedi ki, “FETÖ’nün kara parasını araştırmada bize yardım edin, polisiniz, savcınız bize bulsun bunların kara parasının ABD, Almanya’daki izini”

 

 
Daha Deniz Feneri dosyasını takip eden ve Deniz Feneri’nden toplanan paranın Türkiye’deki siyasal iktidara gittiğinin davasını gören Almanya’nın, bunun üstüne bir de 17-25 Aralık’da yayınlanan depolanan para tapelerini istihbarat servislerinde incelememiş olması mümkün mü ve Almanya sana Allah aşkına FETÖ kara parası için yardımda bulunur mu?

 

 
Şöyle bulunur…

 

 
Önce bakar, kendisi kara para depolamayan, evlerde istiflemeyen, kara para yemeyen, yedirmeyen bir siyasi iktidar var mı.

 

 
Varsa ve demokrasine de güvenirse seninle ortak çalışır Fethullah cemaati veya benzeri konularda. (ama örneğin muhaliflerini idam etmeyeceğinden emin değilse veya olaylara ahlaki yaklaşmadığını görürse, yani birisi senin altına yattığında kara para aklamasına izin verir de, seni kızdırdığında ona şimşekler çaktırırsan sana yardım etmez hiçbir asgari medeniyet taşıyan devlet)

 

 
Ama sen kendin para çalarken hiç seni adam yerine koyup da, sana FETÖ karra parasının izini sürer mi?

 

 
Keza ABD.

 

 
Zarrab dosyasını didik didik incelemiş olan, senin bakanlarına verilen milyınlarca Dolarlık rüşvetin en inc e detaylarını incelimiş, o tapeleri didik didik analiz etmiş ABD hiç seni adam yerine koyar da sana ülkesinde FETÖ izi sürdürür mü?

 

 
Aptalsın ama birazcık düşün…

 

 
Hırsıza hırsız kovalatılır mı herhangi bir akıl ve düşünce sisteminde, herhangi bir asgari medeniyet taşıyan devlet sisteminde?

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan