Bozdağ’ın skandal pozu!

Bozdağ’ın skandal pozu!
22 Eylül 2014 10:55

HSYK seçiminde Yargıda Birlik Platformu’na destek için il il dolaşan Adalet Bakanı Bozdağ, yargı bağımsızlığını ayaklar altına alan bir skandala imza attı. Diyarbakır Başsavcısı Ramazan Solmaz’ı ziyaretinde Bozdağ, makam koltuğuna oturduğu savcıyla bu pozu verdi.

 

141136393088222

 

 

HSYK seçimlerini Yargıda Birlik Platformu’nun (YBP) alması için var gücüyle çalışan Adalet Bakanlığı yeni bir skandala daha imza attı. Yasama ve yürütmenin birbirinden bağımsız olduğu kaidesini ayaklar altına alan Bakanlık, internet sitesinde “Yeni Türkiye yargısının” fotoğrafını yayımladı.

 

 

FOTOĞRAF KALDIRILDI

 

 

Taraf gazetesinden Aysun Kayacı’nın haberine göre; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz günlerde bir heyetle birlikte Doğu illerine gitti. Bu gezinin, YBP’ye oy toplamak için yapıldığı iddia edildi. Bozdağ, Diyarbakır ziyareti sırasında Başsavcı Ramazan Solmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında çekilen bir fotoğraf, yargı çevrelerince tepkiyle karşılandı. Fotoğrafta, Bakan Bozdağ, Solmaz’ın makamında oturuyor. Solmaz da Bakan Bozdağ’ın yanı başında ayakta duruyor. Bakanlığın internet sitesine konulan bu kare, kısa bir süre sonra kaldırıldı.

 

 

BÖLGE BAŞKANINI OYNAYACAK

 

 

Öte yandan, gezi kapsamında Van Adliyesi’ne giden Bozdağ’ı, Van Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çağatay Karaman karşılamadı. Bunun üzerine Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdoğan Bayraktar, Van’da görev yapan hakim savcıların üye olduğu WhatsApp grubuna, “Sizin bölge başkanını oyacaklar” diye bir mesaj gönderdi.