Boyun ağrılarına pratik çözüm

Boyun ağrılarına pratik çözüm
21 Mayıs 2015 10:23

Ey Yüce Türk İslam alemi!

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Sağlıklı olmak ve vücudumuza bulaşan hastalıkların şifasını aramak dini bir vecibedir, iradeyi güçlendirme, tedbir takdire engel değildir. İslam dininde ve Türk kültüründe sağlığı korumakla ilgili tavsiye ve emirler mevcuttur.

 

Cenab-ı Allah, Kur’an-ı Kerim’in (Bakara suresi Ayet 195) de, ”Kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın!” buyurmaktadır.

 

Hadis-i şerif: ”Cenab-ı Allah derdi de devayı da indirdiği gibi, her dert için bir deva yaratmıştır. Bunun için tedaviye devam ediniz, fakat haram ile tedavi etmeyiniz.” buyuruyor.

 

Yıl 2008 Ocak Libya-Misratah-Tawargha ilçesi: Misratah da çarşıda gezerken, ceketimin yakasındaki Türk bayrağı rozetini gören yaşlı bir adam yanıma geldi ve Türkçe sordu sen Türksün galiba? Evet amca ben Türküm, adım: Numan Aladağ’dır, dedi adım Badısefa Mahip’tir. Böylece tanışma alışverişini yaptıktan sonra, zamanın varsa bu akşam misafirim ol dedi ve kabul ederek, arabasına binip, ikamet ettiği Tawargha ilçesinde ki evine gittik. Ataları 1847 yılında Aydın’dan oraya gitmişler. Badısefa soydaşımız petrol mühendisi olup, çiftçilikle uğraşıyordu.

 

Kıymetli Okuyucularımız!

Badısefa soydaşımızın, atalarından kendisine miras kalan, boyun ağrıları pratik ve yan etkisiz nasıl tedavi edilir, bilgilerini benimle paylaştı. Bu pratik tedaviyi, Cenab-ı Allah Yüce Türk İslam alemi ile paylaşmayı da nasip etti.

 

Tanımı: Omurganın boyun bölgesinden ve boynu oynatan, başı destekleyici hareketlerini sağlayan büyük kas demetlerinin ağrısıdır.
Nedenleri: Bölge kaslarının soğuktan etkilenmesi, tutulma, yanlış yatma şekli, kaza ve darbe yemesi gibi nedenlerden ağrılar oluşabilir.

 

Öneriler: 1-Biberiye, nane, okaliptüs, kekik, Brezilya biberi ve diğer bitki yağları ile, boyun’nun ağrıyan bölgesini en az 15-20 dakika masaj yapılmalıdır. Bu işleme sabah ve akşam olmak üzere, 15 gün devam edip, 8 gün ara verdikten sonra, boyunda ağrı ve hareketliliklerdeki değişikliklere göre tekrarlamakta fayda vardır.

 

NOT: Adı geçen bitki yağlarının, her hangi birisini veya karıştırarak da kullanabilirsiniz.

 

2- Yatmadan önce yumurta büyüklüğünde bir soğan, bir tatlı kaşığı toz karabiber ve ceviz büyüklüğünde taze Zencefil rendelenip, üzerine birer çorba kaşığı toz oğulotu-kekik ve bir çorba kaşığı kuru üzüm ilave ederek iyice ezildikten sonra, temiz bir tülbentin arasına koyup boyundaki ağrılı bölgeye gelecek şekilde bağlanır ve sabah çözülür. Bu reçeteyi, en az 20-30 gün uygulayın. Nasıl şifaya kavuştuğunuza hayret edeceksiniz.

 

3-Malzeme: İki ceviz büyüklüğünde taze Zencefil, 40 gram çilek. Hazırlanışı: Taze Zencefil soyulup rendelenir, ayıklanmış yıkanmış çilek ezilip malzemeler iyice karıştırılıp, boyundaki ağrıyan bölgeye bağlanıp yatılır.

NOT: En az 8-10 saat boyunda bağlı kalmalıdır.

 

C vitamini: Badısefa soydaşımız, C vitamini’nin önemini anlatan, kısa bir önerisini de sizlerle paylaşacağım: C Vitamini vücuttaki bağ dokularının sağlam olmasını, elastikliğini korur. Dokuların sağlıklı olması yaşlanmayı geciktirir. Yaşlandıkça C vitamini ihtiyacı artar. Sağlıklı ve genç kalmak istiyorsanız, her yemekte C vitamini içeren sebze ve meyve tüketimi ihmal edilmemelidir. Gençlik ve salığınızı korumak için, C vitamini tüketimi büyük önem taşımaktadır. Onun içindir ki, yıl boyunca mevsimsel C vitamini içeren, meyve ve sebze tüketimi alışkanlık haline getirilmelidir.

 

NOT: Vicdan muhasebesi ahlakına sahip olan, doktorunuzun görüş ve önerilerini alırsanız daha faydalı olur.

 

Soru ve önerilerinizi, sitemiz aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

 

Gerçekte var olan inanç, kültür dünyamıza bir tel ışık halinde sağlık ve mutluluk yansıyabilir; Milli ve dini duyarlılığımızı kalplerimizde perçinleyebilme dileklerimizle, Vatan şehitlerini ve Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

ÖZDEYİŞLER

 

1- Merhamet etmeyen kimseye merhamet edilmez. (Buhari)

2- Düşmanı tanıma, tehlikeyi bertaraf etmek demektir. (Fatih Sultan Mehmet)

3- Haya duygusu kaybolan kimsenin kalbi ölüdür. (Yunus Emre)

Kindarlık ve sertlik, şeytanı dışa kovmaz, içe atar. (Aleksis Kivi)

Zorbalığa taviz verilirse, dürüst insanlara yaşama hakkı tanınmaz. (Anonim)

Dünya zevklerini haram ve rüşvet yiyerek yaşam içinde olanlar, acıdan başka bir şeyi tadamazlar. (Numan Aladağ)

Haram yiyerek, servet edinme peşinde olan kimseler, her zaman sıkıntı, hastalık ve üzüntü içinde olurlar. (Numan Aladağ)

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun