Boya Badana Fiyatları

Boya Badana Fiyatları
7 Eylül 2020 11:54

Boyacı fiyatları; alan ve metrekareye göre değişiklik göstermesinin yanısıra, boya badana fiyatları duvar ve tavanda oluşacak boya tadilatlarının fazlalığına göre de değişebilmektedir.

 

 

Boya badana fiyatları konum ve bölgeye göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Boyacı fiyatlarını belirleyen etkenler yazımızda!

Boyacı fiyatları, boyanacak alanın büyüklüğü ile doğru orantılıdır. Boya yapılacak alanda en doğru fiyat, keşif yapılarak belirlenen fiyattır.

Fiyat belirlenirken bir ev boya firması veya Boyacı Ustası neleri göz önünde bulundurur?

Usta veya firma; öncelikle boyanacak yerin konum olarak kendisine yakın veya uzak olmasını bir ölçüt kabul eder. Ulaşım maliyeti ve ulaşım zamanı fiyatlamalarda ilk etkendir.

Sonrasında boyanacak alanın metrekare olarak büyüklüğü ölçüttür. Kaç kişi ile çalışılacağı alanın büyüklüğüne göre belirlenmektedir.

Alan belirlenmesi ile birlikte, ortamın eşyalı mı ya da boş mu olduğu göz önüne alınır.

Eşyalı bir alanda çalışma, eşyasız bir alana göre uygulama hızını yavaşlatabilmektedir. Aynı zamanda bu eşyaların boya sıçramalarını önlemek adına koruma altına alınacağı, bir zaman harcanacağı göz önünde bulundurulur.

Uygulama yapılacak kısımlar kontrol edilir. Tadilat ( alçı ile ) yapılacak kısımların azlığı veya çokluğu fiyatlandırma da bir diğer etken olmaktadır.

Yapılacak olası derin alçılar işin uzamasına dolayısı ile fiyatın artmasına sebep olduğu dikkatlerden kaçmamalıdır.

Tavan boyaması yapılacaksa, tavanın yüksekliği de bir ölçüttür. Çünkü merdiven kullanılarak yetişilebilen bir tavan ile daha yüksek bir tavan için kullanılacak materyaller aynı olmamaktadır. Yüksek tavanlar için gerekirse tekerlekli iskele kurulabilmektedir.

Boyacı tarafından Boya yapılacak alanın renk değişimleri de fiyat belirlemede bir unsur olarak kabul edilmektedir. Aynı renk boya uygulamasında daha hızlı bir işlem gerçekleştirilir. Fakat açık renkten koyu renge geçişte, koyu renkten açık renge geçişte zaman aralığı uzayacağından fiyatlandırmada bir etken olarak göz önüne alınır.

Boyacı fiyatlarını etkileyen son etken ise ev veya işyerinde bulunan kapıların veya demir korkulukların boyanması ihtiyacıdır.

Boya seçimleri de yapıldıktan sonra tüm bu işlemlerin kaç kişi ile kaç günde yapılabileceği değerlendirilir. Kaliteli ve temiz bir boyama uygulaması için en iyi ekip belirlenir.

Tüm bu maddeler göz önünde bulundurularak bir fiyat çalışması yapılır. Keşif sonrası bu çalışma işverene yazılı olarak sunulur.

Boyacı fiyatlarını bu maddeler ile doğru ve net bir şekilde, keşif yaparak belirleyen firmamıza www.usta.web.tr sitesinde bulunan iletişim bilgilerinden ulaşmanız mümkündür.