Boş yazlıklardan hayali seçmen çıktı!

Boş yazlıklardan hayali seçmen çıktı!
12 Ocak 2019 09:36

İstanbul’daki Sedef Adası’nda kışın boş durumdaki yazlık evlere kayıtlı seçmenler olduğu belirlendi. Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, “Bu ahlaki değil. YSK’ya itiraz ettik. İşin sonuna kadar takipçi olacağız” dedi.

 

 

Hande Zeyrek/ Sözcü

 

İstanbul’daki ‘hayali seçmen’lere yenileri eklendi. CHP İl Başkanlığı, Adalar’da 500 hayali seçmen tespit ettiklerini açıklamıştı. Üsküdar’da ise bir daireye kayıtlı 64 seçmen olduğu ortaya çıkmıştı. Son haber yine Adalar’dan geldi. Adalar Belediyesi’ne bağlı Sedef Adası’ndaki yazlıklara ‘sahte seçmen taşındığı’ belirlendi.

 

‘TEK HANEDE 20 SEÇMEN SAPTADIK’

 

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, “Nüfusa oranla Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayıyla karşı karşıyayız” dedi. Aytaç, metruk ve yıkılmış evlerde tek hanede 16-20 seçmen tespit ettiklerini, ilçedeki hayali sayının 600’e ulaştığını aktardı. Sedef Adası’nda normalde oy kullanacak seçmen olmadığını belirten Aytaç, şu açıklamayı yaptı:

 

‘2 AYDA 889 KİŞİLİK SEÇMEN ARTIŞI’

 

“Boş gördükleri yerlere seçmen yazmışlar. Bu ahlaki değildir. Gerekli itirazlarımızı İlçe Seçim Kurulu’na yaptık. Olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Aytaç, Kasım 2018’de 11 bin 862 olan seçmen sayısının, 4 Ocak 2019 tarihinde askıya çıkarılan seçmen listelerinde 899 kişilik artışla 12 bin 761’e yükseldiğini söyledi. 2014 yerel seçiminde, Adalar’da CHP 5207 oyla seçimi kazanmıştı. AKP, 4381 oy almıştı. Fark 826 oy olmuştu.

 

Öte yandan Üsküdar’daki sahte seçmen iddialarına yanıt geldi. İnsan Vakfı yaptığı açıklamada:

“Üsküdar da, AK Partili 2 Meclis üyesine ait 3 evde 122 seçmen” başlıklı, sosyal medya kaynaklı ve ulusal medya tarafından da kullanılan haberin detaylarında geçen; Üsküdar ilçesi, Bulgurlu Mahallesi, Yerlioğlu Sokak, No:19 adresindeki bina ev değil, İNSAN VAKFI BULGURLU YÜKSEKÖĞRENİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU’dur. Bina vakıf malıdır, herhangi bir şahsa ait değildir.

Öğrenci yurdunda barınan, seçmen vasfına haiz, 76 öğrenciden 64 tanesi, seçmen listelerinde yer almıştır. Ayrıca 2 yıldır faaliyet gösterilen yurt binasında geçmiş dönemlerde hiçbir seçmen kaydının bulunmaması da gayet normaldir.

Vakfımız; her seçim sürecinde görüldüğü gibi, ülkemizin huzur ve emniyetini bozacak, provakatif eylemler ve haberler aracılığı ile siyasi rekabette haksız kazanç elde etmeye çalışan her kesimin ve grubun karşısındadır. Hakkı ve adaleti savunan misyonumuza halel getiren, bu haberin içeriğinde olmaktan büyük üzüntü duyduk.

Araştırmadan, soruşturmadan bunu yayınlayan ulusal medyayı da, esefle kınıyoruz.

İnsan Vakfı”

denildi.