Borsa 100 bini aştı! Beklenti ne yönde?

Borsa 100 bini aştı! Beklenti ne yönde?
23 Ocak 2019 13:18

Ocak ayına 90 bin seviyesinde başlayan BIST100 endeksi ay sonu yaklaşırken 100 bin seviyesinin üzerine çıktı. Uzmanlar endekste yaşanan bu yükselişte Merkez Bankası’nın faiz indiriminde aceleci davranmamasının etkili olduğu görüşünde.

 

 

Barış ÖZKAN / Sözcü

 

Borsa İstanbul’da son günlerde yaşanan yükseliş eğilimi devam ediyor. BIST100 endeksi bugün 100 bin seviyesinin üzerine çıktı. Uzmanlar Merkez Bankası’nın faiz kararının bu yükselişte etkili olduğu görüşünde.

 
“ÖZELLİKLE FAİZ TEMASINDAKİ İYİLEŞME…”

 

 

Konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan GCM Forex Araştırma Uzmanı Enver Erkan, Borsa İstanbul 100 endeksi için yeni normalin 100 bin seviyesi olduğunu ve kırma potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Bu kapsamda ilgili seviye üzerinde trend oluşturup oluşturamayacağı konusunun önem arz ettiğini belirten Erkan, “Küresel piyasalarda, küresel büyümedeki soğuma endişeleri ve ABD – Çin ticaret görüşmelerine dair endişelerin yarattığı etkin risk teması her ne kadar potansiyeli sınırlayıcı bir risk olarak görülse de, özellikle faiz temasındaki iyileşme borsa şirketlerinin yatırım tercihlerinde ön plana çıkmasını sağlamıştır.” dedi.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/borsa-100-bini-asti-beklenti-ne-yonde-3234319/