Borneo Adası’ndan şifalı armağanlar

Borneo Adası’ndan şifalı armağanlar
25 Ağustos 2014 12:12

Değerli okuyucularımız, sohbetimizin konusu, Zencefil, bal ve sütün şifası hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Yıl Haziran-1995 Malezya-Borneo adası-Saravak-Sarikei ilçesi:

 

 

Brunei’nin başkenti Bandar Seri Begavan da ki Capital otel de kalıyordum, bana dediler Sarikei’de Türkçe konuşanlar vardır. Sarikei ilçesine gidip, cami de öğle namazını eda edip çıkarken, 65 yaşında ki Mustafa Hamid ile tanışmak nasip oldu. Buralarda Türkçe konuşanlar varmış, yardımcı olabilir misiniz? Tabi ki olurum, buyurun beraber gidip Ulukaan ŞAHBENDER kardeşe müjde verelim. 62 yaşında olan Ulukaan soydaşımızın evine vardık müjdemi ver Ulukaan, hayrola ne müjdesi? Türkiye’den misafirin gelmiş gözün aydın dedi ve Ulukaan heyecanla bana sarılarak sevincinden gözleri yaşardı; Mustafa Hamid’e teşekkür edip poşete bir şeyler koyup buyurun müjden dedi ve Mustafa gitti. Ulukaan soydaşımızın aslı, Pakistan da ki, Afgan Türklerinden imiş. Geçimlerini başta ananas olmak üzere sebze ve çeşit çeşit meyveler yetiştiriyorlar. Dedesinin adı Şarbay, 1918 yılında buraya gelmiş.

 

 

4 Günlük misafirliğimde, kahvaltı da içecek olarak, Zencefil-Bal-Süt karışımlı içecek dikkatimi çekti. Ayrıca her sofra da taze sıkılmış ananas ve diğer meyve suları hiç eksik olmaz. sordum bu içeceğin faydası nedir? Anlatayım dedi…

 

 

ZENCEFİL, BAL, VE SÜT İÇECEĞİNİN ŞİFASI:
Güçsüzlük yaşayan yaşlı ve genç erkeklerin hangi dönemde olursa olsun, Zencefil, bal ve süt karışımını içerse hızla gençleşir. Bu karışım, hem aşırı ekmek yemenizi frenler hem de enerji verir ve böylece kilonuzun formunda olmasını da sağlamış olacaksınız. Ayrıca baba adayları için de çok etkilidir.

 

 

KARIŞIM NASIL HAZIRLANIR?
Malzeme: 2,5 su bardağı (Yarım litre) süt, 4 yemek kaşığı bal, bir tatlı kaşığı toz Zencefil.
Hazırlanışı: Süt kaynatıldıktan sonra bal ve Zencefil ilave edilerek sabah kahvaltısında 2,5 su bardağı, yatmadan önce de bir su bardağı aynı karışımı 15 gün devam edin, yaşlı ve genç erkeklerin nasıl güçlendiklerine hayret edeceklerdir. İsterseniz bu karışıma bir yemek kaşığı öğütülmüş, payam (Badem) ve ceviz ilave ederseniz daha çok faydalı olur.

 

 

NOT: 1- Süt kabızlık yaptığı için, sıcak iken bal, Zencefil, ceviz ve payam ilave ederek içildiği zaman, böylece kabızlık ve bağırsak gazının oluşması da önlemiş olur. Çünkü kabızlık çok tehlikeli bir hastalıktır.
2- Kalp sorunu olanlar, bu karışımın kullanılmasında bir sakınca yoktur cevabını, kimyasal ilaç sanayicilerinin uzantısı olmayan vicdan sahibi doktorunuz’ dan izin aldıktan sonra kullanmaya başlamanız daha da faydalı olur.
3- Sütlü karışımı ağzınızı yakmayacak sıcaklıkta için. Soğumamasına dikkat edin! Soğuyan ballı süt kabızlık yapar.

 

 

Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve değerli okuyucularımızın atalarını Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

 

Özdeyişler:
1- Cenab-ı Allah vicdanlı olmanızı, hayırlı gayret ve çabalarınızın karşılığı olan mükafatı veriyor, haram yollarla elde edilen kazancın değil. (Numan Aladağ)
2- Karnı acıkmış bir fakirin, yolcunun, misafirin ve ihtiyacı olanın karnını doyurabilirsiniz. Gözü aç olan bir zalimin, gözü hiç bir zaman doymaz. Gözü doymayan bir insan, ülkesinin ve Ailesi’nin namusunu ipotek altına aldıran demektir. Allah korusun. (Numan Aladağ)
3- Sağlık ve huzur isteyen insan, nefsine ve iradesine hakim olmalı. (Numan Aladağ)
4- Kin, öfke kızgın olmak kanımızı kaynatır, safranın artmasına ve insanın benzinin değişmesine sebep olur. Kindarlık, bencillik ve öfke görüntüdeki güzelliğinizin bozulmasına vesile olur. (Numan Aladağ)
5- Dikkat ederseniz! Rüşvet yiyen ve yiyenlere göz yuman soysuzlardır; bunlar, kararmış sayfalarını ve soysuzluklarını din tacirliği yaparak beyazlatmaya çılışırlar. (Feyzullah Değerli-Ahmet İhsan Birincioğlu 1975 Ankara)

 

 

Kaynaklar:
Numan Aladağ’n, gezi notları.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun