Boris Johnson’dan Türkiye için destek mesajı

Boris Johnson’dan Türkiye için destek mesajı
10 Ağustos 2017 08:46

İngiltere Dış İşleri Bakanı Muhafazar Partili Boris Johnson, hem kendisinin hem de Britanya hükümetinin, Türkiye Araştırmalar Merkezi’nin (CEFTUS) Türkiye ve Britanya arasındaki bağları güçlendirme çalışmalarını takdirle izlediklerini ve desteklediklerini vurguladı.

 

 

 

Gonca Yağcı / Londra (DHA

 

 

İngiltere’de faaliyetlerini sürdüren düşünce kuruluşu Türkiye Araştırmalar Merkezi/ CEFTUS’un 8 Ekim 2017’de organize edeceği 6’ıncı yıldönümü gala gecesi için yoğun hazırlıklar yapılıyor.

İngiltere Dış İşleri Bakanı Muhafazar Partili Boris Johnson gala gecesi vesilesiyle bir destek mesajı iletti.

Mesajında İngiltere Başbakanı Theresa May’in de CEFTUS’a olan desteğini vurgulayan Boris Johnson, hem kendisinin, hem de Britanya hükümetinin CEFTUS’un Türkiye ve Britanya arasındaki bağları güçlendirme çalışmalarını takdirle izlediklerini ve desteklediklerini vurguladı.

Türkiye’nin Britanya için anahtar bir müttefik ülke olduğunu söyleyen Johnson, iki ülkenin sadece ticaret değil, güvenlik ve Suriye savaşı gibi konular açısından bölgesel olarak ortak amaçlarının olduğunun altını çizdi.

 

 

Mesajında, “Britanya ve Türkiye’nin yakın ve verimli bir ilişkisi var ve Türkiye Araştırmalar Merkezi’nin bu ilişkinin derinleşmesindeki rolünü takdir ediyorum” diyen Boris Johnson, Türkiye-Britanya ilişkilerinin ehemmiyetini bir kez daha vurgulamış oldu.

Türkiye Araştırmalar Merkezi/ CEFTUS’un Direktörü İbrahim Doğuş, Johnson’ın mesajının “CEFTUS’un 6 yıldır süren özverili çalışmalarını onaylaması” açısından önemli olduğunu vurguladı.

Britanya ve Türkiye arasında siyasi ve kültürel ilişkiler açıdan çalışmalarında hem Britanya’dan hem de Türkiye’den destek aldıklarını vurgulayan Doğuş diyaloğun ilişkilerin daha da derinleşmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Britanya’daki Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türklerle de toplumsal çalışmalar yapan Türkiye Araştırmalar Merkezi/ CEFTUS 8 Ekim akşamı Londra’nın merkezinde Westminster Park Plaza Otel’de 6. yıl dönümü galası ve Toplumsal Başarı Ödüllerini organize ediyor. Britanyalı ve Türkiyeli siyasetçilerin katılacağı gecede ayrıca toplum önderleri, iş adamları, gazeteci ve akademisyenler bulunacak.