Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı öncesi ölüm şoku

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı öncesi ölüm şoku
24 Mayıs 2016 17:28

39 yaşındaki katılımcı Engin Bilgili, ön elemelerin yapıldığı Tozkoparan yüzme havuzunda 800 metrelik 775’inci metresinde suya gömüldü.

 

 

 

 

Bu yıl gerçekleşecek 28. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı öncesi ölüm şoku yaşandı. Cumartesi günü İstanbul elemelerine katılan 2 çocuk babası Engin Bilgili Tozkoporan Yüzme Havuzunda parkurun tamamlanmasına metreler kala fenalaştı. İlk müdahale havuzda yapıldı. Kalp masajı yapılan yüzücü hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. 1 gün boyunca yoğun bakımda kalan Bilgili hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl da Boğaziçi yarışına katılan ve yarışı önlerde bitiren Bilgili’nin kesin ölüm nedenini Adli Tıp Kurumu belirleyecek

 

KITALARARASINDA YÜZEBİLMEK İÇİN VİZE ALACAKTI

 

Edinilen bilgiye göre Engin Bilgili Boğaziçi’nde yapılacak yarışa kabul şartı olarak elemelere katıldı. Cumartesi günü Tozkopran’da havuza giren 2 çocuk babası, 800 metrelik parkurun 775’inci metresinde sulara gömüldü. Bu ana tanık olan tribünlerden çığlık sesleri yükseldi. Durumun farkına varılması üzerine yüzücü sudan çıkarıldı. Sağlık ekipleri yaşam belirtisi görülmeyen yüzücüyü yeniden hayata döndürmek için temel yaşam desteği uyguladı. Bütün bunlar yüzlerce kişinin gözü önünde oldu. Bu sırada tribünlerden protesto sesleri yükseldi. Olaydan sonra yapılan paylaşımlarda olayın tanığı olduğunu söyleyenler, yüzücünün sudan geç çıkarıldığını, sağlık ekiplerinin fenalık geçiren yüzücünün yanına geç geldiğini söyledi.

 

HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ AMA 1 GÜN DAYANABİLDİ

 

Büyük çaba sonucu yeniden yaşam belirtileri gözlenen Bilgili yoğun bakım servisine alındı. Yoğun bakım servisinde 1 gün kalan Engin Bilgili’nin vucudundaki hasar giderilemedi ve hayatını kaybetti.

 

AİLESİ VE ÇEVRESİNDE ŞOK

 

Bilgili’nin ölümü yakınları ve çevresinde şok etkisi yarattı. Cenaze bugün önce evinde getirildi, ardından camide kılanan namazla son yolcuğuna uğurlandı. Ticaretle uğraştığı öğrenilen Engin Bilgili’nin eşi ve 2 kızı ölüm haber yıkıldı. Eşi ayakta durmakta zorluk çekerken iki kızının Bilgili’nin tabutuna sarıldığı anlarda onları görenler de göz yaşlarını tutamadı.

 

KOMİSYON BAŞKANI : SAĞLIK RAPORU ALARAK KATILDI

 

Olay amatör-profesyonel yüzme camiasının en çok konuşulan konusu haline geldi.
Yarış sürecini yönlendiren Milli Olimpiyatlar Boğaziçi Komisyon Başkanı Nihat Usta DHA’nın sorularını telefonla yanıtladı. Usta, olaya 20’nci saniyede müdahale edildiğini sporcunun sudan çıkarıldığını söyledi. Usta, ölümden üzüntü duyduğunu belirterek hayatını kaybeden sporcunun havuza girmeden önce sağlık raporu aldığını ve bu raporla elemelere girebildiğini söyledi.

 

 

Kaynak: Ersan SAN, İstanbulDHA