Bodrum ve Datça’da deprem sonrası son durum

Bodrum ve Datça’da deprem sonrası son durum
21 Temmuz 2017 08:42

Bodrum açıklarında meydana gelen ve vatandaşlara büyük endişe yaşatan deprem sonrasında sarsıntıyı en şiddetli biçimde hisseden iki turizm merkezi Bodrum ve Datça’nın belediye başkanları önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Banu ŞEN / hurriyet.com.tr / DHA

 

 

Bodrum’da birçok binanın yanısıra Devlet Hastanesi’nin acil servisi bölümünün duvarında da çatlaklar meydana geldi. Bunun üzerine acil servisteki hastalar bahçelere taşındı. Öte yandan, Muğla Valisi Esengül Civelek de “Tüm ilçelerimize ulaştık. Herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.” açıklamasında bulundu. İlk deprem sonrası 90’dan fazla artçı sarsıntı ölçüldü. Vatandaş geceyi sokaklarda geçirdi. Tatilcilerin şezlonglarda uyuduğu görüldü.

Merkez üssü Kos adası açıkları olan deprem özellikle tatil beldeleri Bodrum ve Datça’da büyük panik yarattı. İki ilçede toplam 90’a yakın vatandaş özellikle kaçmaya çalışırken yaralandı.

Bodrum ve Datça’da vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Vatandaşlar, turistler yollar, plajlar, kafe bahçeleri ve otellerde havuz başlarında sabahladılar.

Gün aydınlanınca gece yaşanan dalgaların bazı otomobilleri suya sürüklediği, tekneleri batırdığı görüldü.