Bodrum Belediye Başkanı: Bayramda ‘yasak’ gelmezse, nüfusumuz 1 milyonu bulur

Bodrum Belediye Başkanı: Bayramda ‘yasak’ gelmezse, nüfusumuz 1 milyonu bulur
7 Mayıs 2020 11:26

Bayramda Bodrum’da yazlığı olanların geleceğini söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yoğunluk yaşanabileceğine dikkati çekti. Aras, “Bayramda kesinlikle bence sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Bizim nüfusumuz birden bire 1 milyonu bulur” dedi.

 

 

 
Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuşan Aras, şuan için ilçede çok fazla yoğunluğun olmadığını, günlük “6 bin 500” olarak ifade edilen araç giriş-çıkış sayısının gerçeği yansıtmadığını ifade etit.

 

 

“İNSANLAR KADEMELİ OLARAK GELİRLERSE SÜRECİ YÖNETEBİLİRİZ”

 
Bodrum’da, başka şehirlerde yaşayan insanlara ait 90 bin civarında konutun olduğunu söyleyen Aras, bunun yüzde 30’unun Mart ayı itibarıyla dolduğunu, önümüzdeki süreçte kademeli olarak insanların gelmesiyle sürecin yönetilebileceğini belirtti. Aras, “Hep beraber ‘Biz buraya gidelim’ derlerse ciddi sıkıntılar yaşarız diye düşünüyorum. Belli bir aşamada gitmeli. Bayramda kesinlikle bence sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Bizim nüfusumuz birden bire 1 milyonu bulur bayramda. Çok ciddi zorlanırız. Burada hizmetler nasıl yürütülecek? Bu kadar kalabalığa nasıl hizmet verilecek? Sadece yazlık olarak düşündüğümüzde herhangi bir olağanüstü hal, pandemi olmazsa bunu yönetebiliyoruz ama böyle bir olağanüstü hal durumunda ulaşıma devam edilir, Bodrum’da vakalar artarsa o zaman çok ciddi sıkıntılar yaşarız” ifadelerini kullandı.