Böcekten kendi sesleri çıktı

Böcekten kendi sesleri çıktı
16 Ağustos 2013 09:32

Mimarlar Odası’nda bulunan böcekteki kayıt , dinleme aletini yerleştirenlerin sesiyle başlıyor.

 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetimi, önceki gün yönetim kurulu toplantılarının yapıldığı salonla bulunan dinleme cihazıyla (böcek) ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesiyle birlikte bulunan cihaz ve ses kayıtları da savcılığa teslim edildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Genel Sekreter Tezcan Karakuş, dün suç duyurusunda bulunduktan sonra basın toplantısı düzenledi.

Hakkan, böceği uzman kişilere analiz ettirdiklerini belirterek, “Bu iş organize ve bilinçli bir ekip tarafından yapılmıştır. Savcılığın araştırmalarından sonra da ciddi sonuçlara ulaşılacağının inancındayız” dedi. Karakuş ise cihazdaki ses kaydını basın mensuplarına dinletti. Karakuş, cihazı yerleştirenlerin kendi seslerinin de kayıtlarda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

KOYULDUKTAN 50 DAKİKA SONRA BULUNDU

“Teknik birimimizin analizinin ardından 4 saatlik bir kayıtta 6 kişinin sesini tespit ettik. Şubemize basın toplantısı vesilesiyle girmişler ve görüntülerimizi çektiklerine dair konuşmaları da kayıtta yer alıyor. Hatta ‘Kameralar burada çok fazla sakın bizim kamera olmasın’ diyorlar. Fotoğraflarımızı çektikleri ve bunları Whatsapp (mobil cihazlar için mesajlaşma uygulaması) aracılığıyla ulaşıp ulaşmadığını birbirlerine soruyorlar. Konuşmalarda buraya birkaç defa daha geldiklerini ancak cihazı koyamadıklarını, cihazın yerleştirdikten 50 dakika sonra bulunduğunu tespit ettik.

Bunların bir tane olduğunu da düşünmüyoruz çünkü konuşmaların bir kısmında ‘Malzemeyi atıyorum. Hangisini atıyorsun, dinleme cihazını mı?’ diye birbirlerine soruyorlar. Kayıtlarda Saraçoğlu Mahallesi üzerinden oldukça büyük bir eylem yapacaklar istihbaratını verip cihazı nasıl yerleştirileceği konusunda ‘Cebine koy, yapıştırıcıyı orada aç yoksa cebine yapışır. Telefonla konuşur gibi yap sandalyeye otur altına yerleştir’ şeklinde talimat veriyor.”