Bizim artık bir şehidimiz daha var

Bizim artık bir şehidimiz daha var
1 Aralık 2012 09:19

Şehit Duyal Ceylan'ı iki bin kişi uğurladı.

Deniz Bilgen ÇAKIR H&H ÖZEL HABER

Şırnak'ın Uludere ilçesi, Gülyazı beldesinde mayın patlaması sonucu yaralanan er Duyal Ceylan yaşam savaşını kaybetti. Ceylan bugün Mersin'de iki bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Duyal Ceylan'ı Halkın Habercisi okurları hatırlayacaktır. 19 Kasım günü mayın patlaması sonucu ağır yaralanan Ceylan'ın hastanede girdiği yaşam mücadelesini paylaşmıştık bu sayfalardan.

Şırnak'a kendi isteğiyle giden Duyal Ceylan, başka bir Güneydoğu gazisi olan Ertan Acır'ın yeğeniydi.

Bedelli askerlikler, vicdani redler havada uçuşurken gönüllü olarak Şırnak'a giden Ceylan, bu defa 'Abdullah Öcalan bir partinin başına geçsin', 'Öcalan'a ev hapsi' tartışmaları yaşanırken ağır yaralı olarak dönmüştü Ankara'ya.

""

On gün GATA'da yattı Duyal…  On gün boyunca yaşam savaşı verdi. Ve bu
on gün boyunca ailesi de onunla birlikte ölüp ölüp dirildi.

""

AYNI AİLEDEN İKİNCİ GAZİ

Ceylan hastanede yatarken yapmıştık haberini, aynı aileden ikinci gazi diye.  Ve o haberi yaparken dua etmiştik şehadet haberini yapmamak için.

Olmadı…
 
""

19 Kasım 2012'de isimsiz yazılan haberin kahramanı, on gün sonra bu defa cenaze haberiyle yer aldı ajanslarda; ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Gülyazı Beldesi'nde 19 Kasım'da meydana gelen mayın patlamasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan İstikam Er Duyal Ceylan'ın cenazesi memleketi Mersin'de yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
 

""

İŞTE DUYAL'IN CENAZE HABERİ

Ankara'dan Mersin'e getirilen Duyal Ceylan'ın cenazesi Mersin Devlet Hastanesi'nden alınarak son kez Mezitli İlçesi Davultepe Mahallesi'ndeki babasının evine götürüldü. Cenazenin evin önüne gelmesiyle birlikte yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının helallik alması ardından cenaze tören için Muğdat Cami'ine getirildi. Buradaki törene Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Vali Vekili Şükrü Kurnaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, KKTC Mersin Konsolosu Zahide Erden, yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

""

"PROVOKATÖR OLUYORUZ"

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, şehit yakınlarına baş sağlığı dilediği sırada bir kadın, "Bu kaçıncı son. Yeter artık, yazık değil mi biz annelere. Biz bunları söyleyince provokatör, bozucu oluyoruz değil mi? sesimizi yükselttiğimiz zaman. Yazık biz annelere. Dokunmayın çocuklarımıza" dedi.

Bunun üzerine Tuğamiral İmren, "Onları her tarafta arayıp buluyorlar. İnşallah bu son olur diyoruz" diye karşılık verince, "Bu kaçıncı son? 17 tane veriyoruz son, 50 tane veriyoruz son. Bu kaçıncı son?' dedi. Tuğamiral İmren de, bunun üzerine, "Bu bayrak için, bu vatan için hepimizin canı feda olsun. Bu böyle biline" diye cevap verdi. Bu kez de kadınlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı.

""

Cenaze katılan şehit Duyal Ceylan'ın yakını olan Gazi Ertan Acır ise, yaşananlara tepki göstererek yıllardır süren soruna biran önce çözüm bulunmasını isteyerek, "Oslo'ya gidip görüşenler, Uludere'deki kaçakçıları şehit ilan edenler, Kandil ile pazarlık yapanlar, bu şehidin kanları onların ellerindedir" diye konuştu.

""

Törende anne Zeliha Ceylan, sık, sık oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğulurken, terör örgütüne lanetler yağdırdı. Bekar olan ve askerliğinin bitmesine 70 gün kaldığı öğrenilen Duyal Ceylan için cenaze namazı kılındı. Şehit cenazesi, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Apo'nun p..leri yıldıramaz bizleri' sloganları altında götürüldüğü Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Yazarın Son Yazıları:
Bizim artık bir şehidimiz daha var
Meğer ben 28 Şubatçıymışım…
MHP Erdoğan dedi!