Biyometrik Fotoğraf Fiyatları Nedir?

Biyometrik Fotoğraf Fiyatları Nedir?
11 Ekim 2020 08:39

Biyometrik fotoğraflar vesikalık fotoğraflar gibi zaman zaman resmî kurumlar tarafından istenmektedir.

 

Biyometrik fotoğraflar istendiğinde bu tür fotoğrafların sağlaması gereken bazı koşullar vardır. Resmi makamların istediği bir tür belge olan bu tarz fotoğraflar vize işlemlerinde ya da pasaport, kimlik gibi belgelerde kullanılma amacıyla talep edilmektedirler. Biyometrik fotoğrafların taşıması gereken özellikleri ICAO belirlemektedir. ICAO tanımlaması da Uluslararası Havacılık Örgütü’nü ifade eden kısaltmalardan oluşmaktadır. Bireylerin kimliklerinin tespit edilmesi için gerekli olan standart ölçüler biyometrik fotoğraf tarafından sağlanır. Biyometrik Fotoğraf Fiyatı çekilen adet sayısı ile orantılı bir artış göstermektedir.

 

Bu durumda Biyometrik Fotoğraf Ne Kadar? Sorusuna yanıt vermek gerekirse 4 adet fotoğraf 25 liraya çekilebilmekteyken 4 adetle 12 adet arasında fiyat farkı söz konusu olmaktadır. 8 adet için 30 lira talep edilebilirken 12 adette bu rakam 35-40 lira aralığına kadar çıkabilmektedir. Kişi 16 adet biyometrik fotoğraf çektirmek isterse bu durumda ödeyeceği ücret 40-50 lira aralığında değişkenlik gösterebilir. Fiyatlar fotoğrafçılara göre farklılık gösterebileceğinden bahsedilen rakamlar ortalamalar üzerinden verilmiştir. Biyometrik fotoğrafların taşıması gereken özellikler de birden fazladır. Buna göre fotoğrafın çekildiği arka fonun beyaz olması, kişinin tanınır bir şekilde olması gerekir. Saçların yüzü kapatacak biçimde şekillenmemiş olması, küpe, kolye gibi aksesuarların olmaması istenir. Fotoğrafın içinde kişinin tanınabilmesini sağlayacak yüz ifadesinin dışında objeler bulunmamalıdır. Başa takılacak şapka ve benzeri aksesuarlar kullanılmaz. Fotoğrafın doğal olması, mimik içermemesi de gereken koşullardan biridir.

 

Fotoğraf üzerinde gölgeler, lekelenmeler istenmez. Kişinin tanınır olması gerekli bir koşuldur. Standartların dışında çekilen fotoğraflar kabul edilmemektedir. Bu sebeplerle biyometrik fotoğraf çekildiğinde bu konular dikkate alınması gereken durumlardır. Başörtüsü kullanan kişiler bu tür fotoğrafa ihtiyaç duyduklarında çene bölgesinden başlayarak alın bölgesine kadar yüz açık bir ifadeyle çekilmelidir. Kişi gözlük kullanmak durumundaysa bu durumda da dikkat edilmesi gereken noktalar olacaktır. Gözlüğün dış çerçevesinin gözü kapatır şekilde yer alması istenmeyen bir durumdur. Gözler kırmızı renkte çekilmemelidir. Ağız bölgesinin kapalı olması bu tür fotoğraflarda olması istenen bir diğer durumdur. Bakışlar direkt kameraya doğru ayarlanmalı ve baş dik pozisyonda tutulmalıdır. Biyometrik fotoğraflar çekildikten kısa bir süre sonra teslim edilebilen fotoğraflardır. Fotoğraf Altına Yazılacak Sözler için bu tür fotoğraflardan yararlanılmaz. Biyometrik fotoğraflar yüksek kalitede olması gereken türde fotoğraflardır. Bu fotoğraflar için standart ölçü en az 600 dpi olarak belirtilmektedir. Biyometrik özellik taşıyan fotoğraflar ölçülebilen biyolojik değerleri tespit ederler.