Biyolojik Yaşlanmayı Geciktirebiliriz

Biyolojik Yaşlanmayı Geciktirebiliriz
9 Şubat 2014 13:31

Saygıdeğer okuyucularımız, bugünkü yazımızın konusu, biyolojik yaşlanmayı geciktirmek hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1995-Haziran, Borneo adası-Balıkpapan şehri: Borneo adasında 5765 kilometrekare yüzölçümü ve 400000 nüfusu olan bir devlettir. Başkent Bandar seri Begavan’ı ziyaretim sırasında, kaldığım Capital otelden Ömer Ali Seyfettin Cami’sinene gidip, sabah namazını kılıp çıkarken daha önce tanıştığım Haci Tuah Noordin isimli akademisyen ile karşılaştım.  Nooman ile  Balıkpapan’a giderek Uygur Türklerin ikamet ettiği köye gittim ve Muhammed Suralp Toray ile tanıştım ve dört gün beni misafir ettiler. Misafirlik esnasında soydaşlarımızdan, tıbbi bitkiler ve tarım ile ilgili edindiğim bilgileri, siz saygıdeğer okuyucularımızla da paylaşmayı Cenab-ı Allah nasip etti.

 

Daha önce de sitemizde, Hacı Tuah Noordin’nin Türk Milletine olan saygı ve sevisini içeren bazı yazıları, sizlerle paylaşmıştık.

 

BİYOLOJİK YAŞLANMA REÇETESİ:

 

Kalsiyum zamansız ihtiyarlamayı önleyebilmek için önem taşımaktadır. Yaş kaç olursa olsun kalsiyum eksikliği olan insanda başta verem olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açar.

 

REÇETE 1- Malzeme: 70 Gram taze zencefil rendesi, 7 adet doğal köy yumurtası kabuğu, 9 adet taze sıkılmış kullanıma hazır limon suyu, bir su bardağının 2/3 kaliteli süzme bal, yine 2/3 su bardağı tabii kanyak, Bir litrelik cam kavanoz.

 

Hazırlanışı: 70 gram taze zencefil soyulur rendelenir, 7 Adet yumurtanın kabuğunu iyice yıkayıp temizlendikten sonra, cam kavanoza konur üzerine limon suyunu boşaltıp, kavanozun ağzını temiz beyaz bir bez ile örtüp mutfağın bir köşesine koyun. Yumurta kabukları iyice eridikten sonra Bal ve Tabii kanyak’ı koyup mutfak robotunda veya blender de iyice çırptıktan sonra, kavanoza konur. Kavanozu bir gazete ile ışık almayacak şekilde bant ile bantlayın, hazırladığınız Kalsiyum’u buzdolabında muhafaza edin.

 

Kullanılışı: 60-75 kilo arası olanlar, her yemekten sonra iki çay kaşığı olmak üzere günde altı çay kaşığı içilir. 75-100 kilo arası olanlar da, her yemekten sonra üç çay kaşığı olmak üzere günde dokuz çay kaşığı içilir. Hazırladığınız bu karışım 15 günde bitirilmesi gerekir. Bittiği zaman yenisini hazırlayın.

 

NOT: Hazırladığınız Kalsiyumun, Vicdan muhasebesi ahlakını taşıyan ve sanayi ötesi toplum ülkelerinin Türkiye de ki uzantısı olmayan bir hekime (Doktor’a) danışarak, kullanmanızda sakınca yoktur cevabını aldıktan sonra kullanmanız daha faydalı olacaktır.

 

HİNDİSTAN’DA TUVALETLERİN AĞIR KOKUSUNU GİDERME ÇÖZÜMÜ:

 

Hindistan da havaların sıcak olması münasebetiyle, genellikle tuvaletler ağır kokar. Umumi tuvaletlere girildiği zaman, alerji ve mide bulantısı sorunu olanlar için, pratik bir çözüm: Umumi tuvaletlere girerken 2-3 adet kibrit çöpünü yakın kokunun nasıl yok olduğuna hayret edeceksiniz.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen Aziz şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri Minnetle Anar.

 

Cenab-ı Allah, Büyük Türk Milletine, şifasını ve güzelliğini esirgemeyen kullarından eylesin.

 

NOT: 2- Reçete ile ilgili, soru ve önerilerinizi sitemizle paylaşabilirsiniz.

 

ÖZDEYİŞLER:

 

1- Bir sofranın çevresine yüz tane adam oturur, yer. Fakat baş olmak isteyen iki adam, dünyaya sığamaz. (Mevlana Hz)

 

2- Cenab-ı Hakk, yüzbinlerce kimya, ilaç yarattı; amma insanoğlu sabır gibi bir kimya görmüş değil. (Mevlana Hz.)

 

3- Putların anası, nefsinizin putudur. (Mevlana Hz)

 

4- Fare huylulara, kedi bey olur. (Mevlana Hz)

 

5- Utanmak gerekir ki, her nefis ancak kendisinden çıkan unsurlar içinde huzurludur. (Numan Aladağ)

 

6- Dünya nüfusunun artışı karşısında, topraktan ürettiklerimiz zamanla, bizleri doyuramayacaktır. (Numan Aladağ)

 

7- Cüzdan muhasebesi yapanların yaşamı daima acılı ve korkuludur. (Numan Aladağ)

 

Bundan sonraki yazımız, uzun yaşamanın sırları hakkında olacaktır.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun