Bitcoin Nedir?

Bitcoin Nedir?
14 Ocak 2021 09:31

Bitcoin 2009 yılında merkezi olmayan ve yüksek değer potansiyeli taşıyan dijital bir para birimidir. Bu nedenle btc elle tutulur olmadığından sadece internet üzerinden ve profesyonel Cointral sitesinden alışverişleri yapılabiliyor. Bitcoin diğer coinlere oranla hem değer bakımından ve hem de arz talep yönünden daha ileri seviyede yer alıyor. Bu nedenle bitcoin dünya çapında yüzbinlerce aktif yatırımcı kitlesine sahiptir. Bu dijital para birimi günden güne değer alması sebebiyle ayrıca ülkemiz üzerinden de yoğun bir şekilde tercih ediliyor.

Bitcoin Ne İşe Yarıyor?

Bitcoin bugün ve geleceğin en gözde dijital para birimi olarak kabul görüyor. Özellikle herhangi bir sahibi ve yöneticisinin bulunmaması beraberinde yüksek güven duyulmasını sağlıyor. Bitcoin kağıt bir para birimi değildir. Bunun haricinde kağıt para birimlerinden daha yüksek değerler taşıdığı profesyonel Cointral borsa uzmanları tarafından dile getiriliyor. Bu dijital para birimi hakkında uzmanlar tarafından birçok yorumlar yapılmaya devam ediliyor. Bitcoin’in yakın tarihlerde kağıt paranın tamamen global anlamda tedavülden kalkmasına neden olabileceği de belirtiliyor. Özetle olarak bitcoin al bugün dahi hayatın pek çok farklı alanlarında yer almayı başarmıştır.

Bitcoin Alışverişleri 7/24 Yapılabilir mi?

Bitcoin alışverişleri amatör borsalar üzerinden 7/24 uygulanması söz konusu değildir. Bu türden firmalarda kesintisiz hizmet sunulmuyor. Ancak beklentiler doğrultusunda hizmet sunan Cointral sitesi üzerinden bitcoin satın al 7/24 kesintisiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Dolaysıyla kullanıcılar tercihi doğrultusunda mobil cüzdan veya doğrudan bilgisayar üzerinden borsaya giriş yaparak işlemlerini yapabiliyor.