Bitcoin fiyatının yükselmesinin arkasında kurumsal yatırımcılar var

Bitcoin fiyatının yükselmesinin arkasında kurumsal yatırımcılar var
25 Haziran 2019 14:26

Bitcoin ve kripto para piyasasında son günlerde heyecanlı anlar yaşanıyor. Bu heyecanın en büyük ayağı ise Bitcoin fiyatında yaşanıyor. Bunun sebebi ise BTC fiyatı geçen yıl Mart’tan bu zamana kadar ilk kez 11,000 dolar’ın üzerine çıktı. 10 bin dolar bandındaki en güçlü direnci bile hızlıca kırarak 11,450 dolar seviyelerine kadar yükselen Bitcoin için yeni hedef olarak 12 bin dolar seviyesi.

 

 

Bu yükselişin ardında gerçekte kimlerin veya neyin olduğuna bakıldığında ortaya çıkan sonuç, kurumsal yatırımcılar olduğu görülüyor. Bazı bitcoin haberleri 2017 yılındaki boğa piyasasıyla bugünkü boğa piyasasının farkını 2017’deki boğayı bireysel yatırımcılar, 2019 yani bugünkü boğa piyasasını kurumsal yatırımcıların yaptığı yönünde. Kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e girmesiyle birlikte fiyatın 10 bin dolar seviyesini aştığı konuşuluyor ve önümüzdeki aylarda bireysel yatırımcılarında bu fomo’ya katılmasıyla Bitcoin fiyatında yeni zirvelerin görülebileceği söyleniyor.

 

Bitcoin Fiyatı 20,000 Doları Aşabilir

 

Kripto piyasasındaki uzmanlara ve analistlere göre, Bitcoin fiyatı’nın 10 bin doları aşması çok önemli bir husus fakat asıl yeni zirvelerin görülebilmesi için 12,000 ve 14,000 doların aşılması gerektiği düşünülüyor. Bu seviyelerin geçilmesiyle birlikte öncekilerden daha büyük bir boğa piyasası yaşanabilir.

 

Yükselişin Arkasında Kurumsal  Yatırımcılar Var

 

İlk kez 2017 yılının sonunda Bitcoin fiyatı 20 bin dolar seviyesine ulaştığında tüm dünya Bitcoin’i ve kripto paraları tanıdı. Büyük yayın organlarına ve tv programlarına konu oldu. Daha önceki yıllarda hiç adından bahsetmeyen kurumsal şirketler yavaş yavaş blockchain teknolojisine yönelmeye başladı.

Google Trends verilerine bakıldığında 2017 yılında Bitcoin aramaları zirve yapmıştı. Fakat bu seneki verilerde çok fazla bir arama hacmi olmadığı görülüyor. Bu yıl ve bu ay, bakıldığında 2017 yılındaki aranma hacminin sadece %10’u kadar aranma yapıldığı görülüyor. Bu da, insanların değil daha çok kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e yöneldiğini gösteriyor. Analistler; Bitcoin’in yükselişinin devam etmesi durumunda bireysel yatırımcılarında Bitcoin’e hücum edebileceği ve yeni rekor fiyatlar görülebileceğini düşünüyor.

 

 

Kaynak; https://www.coinhaberlerim.com/