‘Bitcoin bir balon hemen yasaklanmalı’

‘Bitcoin bir balon hemen yasaklanmalı’
1 Aralık 2017 10:48

2017 yılında yüzde 900 değer kazanan ve 11 bin dolar seviyesini aştıktan sonra 9800 dolara kadar sert bir düşüş yaşayan dijital para birimi Bitcoin konusunda Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz’ten uyarı geldi.

 

 

Dijital para birimi Bitcoin 11 bin dolar seviyesini aşmasının ardından yüzde 20’lik bir düşüşle yeniden 9800 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Bu yıl yüzde 900 yükseliş kaydeden Bitcoin’e yönelik talep kurun 10 bin doları aşmasının ardından adeta patladı.

 

 

Diğer yandan hem hızlı yükseliş hem de kâr realizasyonunun tetiklediği sert düşüş Bitcoin işlemlerini gerçekleştiren dijital para platformlarını zorladı. Pek çok siteye erişim aksadı. Avrupalı bitcoin borsası Bitstamp da sıkıntı yaşayan platformlar arasındaydı. Bitstamp, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada özellikle erişim konusunda yaşanan sorunun çözüldüğü belirtildi. New York merkezli Gemini de bazı hizmet sorunları olduğunu ancak tüm müşterilerinin varlıklarını güvende olmaya devam ettiğini, erişim sorunlarını çözmek için çalıştığını ifade etti.

 

 

‘Bitcoin sadece bir balon’

 

 

Dijital para birimlerine yönelik uyarılar da devam ediyor. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinden Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz yaptığı açıklamada başta Bitcoin olmak üzere dijital para birimlerinin tehlikelerine işaret ederek “Devletin öncelikli görevlerinin başında bir para birimi oluşturmak gelir. Bitcoin ise aynı benzerleri gibi sadece bir balon. Ayrıca sosyal bakımdan da herhangi bir anlam taşımıyor. Bu nedenle de hemen yasaklanmalı” dedi.