Bişektomi (Hollywood yanağı) zararlı mı?

Bişektomi (Hollywood yanağı) zararlı mı?
12 Ağustos 2020 16:03

Elmacık kemiklerini iyice ortaya çıkarıp, yüzü daha ince göstererek aynı zamanda genç bir görünüme kavuşmak anlamına gelen Hollywood Yanağına sahip olmak, Hollywood yıldızları tarafından sıkça tercih edildiği için günümüzün modası haline geldi.

 

Tıp dilinde Bişektomi olarak adlandırılan, yaygın adıyla yanak inceltme ameliyatı, yanaktan yağ aldırma yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Deneyimli estetik plastik cerrahlar tarafından, uygun ameliyathane koşullarında gerçekleştirildiği takdirde ekstra risk içeren bir operasyon değil. Bişektomi genelde kısa süren, sonuçları memnun edici, basit bir işlem. Komplikasyon ihtimali ise oldukça düşük olarak biliniyor.

Bişektomi ameliyatında asıl önemli olan, yağın yanağın neresinden, ne kadar alındığı ve sonrasında gerekiyorsa ne miktarda, nereye dolgu yapıldığı. Yüze V şeklini verebilmek için genel yüz hatlarının titizlikle değerlendirilmesi ve ameliyatın buna göre planlanması gerekli.

Kimler yaptırıyor?

Bişektomi, yanaklarındaki yağ miktarı fazla olan ve bu sebeple yüz hatları belirgin olmayan, yüzü toplu görünen, çoğunlukla da kare yüz hatlarına sahip kişiler tarafından tercih ediliyor. Kadınlar kadar erkekler tarafından da yoğun ilgi gören Hollywood Yanağı ameliyatı dünyada olduğu gibi, ülkemizde de en sık uygulanan yüz estetiği uygulamalarından bir tanesi.

20’li yaşlardan itibaren yanaklardaki yağ dokusu daha kalıcı hale geliyor. Bu yüzden genellikle ergenlik dönemi bitmeden yanak yağı aldırma işlemi tavsiye edilmiyor.

Bişektomi sonrası sizi neler bekler?

Ameliyattan sonra üç gün boyunca ağız hijyeni için gargara kullanılması öneriliyor. Sadece yanağın iç kısmında kullanılmış olan dikişler, operasyon sonrası hemen hemen hiç hissedilmiyor ve birkaç gün içinde de yok oluyor. Bunun ardından yanaklardaki tüm hassasiyet de sona eriyor.

Çoğu hasta operasyondan hemen sonra sosyal hayatına dönebiliyor. Uygulamanın net sonuçları ise üç hafta içinde görülüyor.