Birleşik Krallık’ın yeni bayrağı bunlardan biri olabilir!

Birleşik Krallık’ın yeni bayrağı bunlardan biri olabilir!
14 Eylül 2014 18:36

İngiliz hükümetine danışmanlık yapan yetkililer, 18 Eylül’de gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumunda İskoçya’nın Birleşik Krallık’tan ayrılmaya karar vermesi durumunda, Birleşik Krallık bayrağının da değiştirilmesi gerekeceğini belirtti.

 

Parlamento Hanedanlık Armaları ve Bayraklar Komitesi ile Bayrak Enstitüsü’nden uzmanlar, “İskoçya’nın bağımsızlığını ilan etmesi durumunda Birleşik Krallık’ın, içinde İskoçya’nın sembolü olan çapraz haç bulunan şu anki bayrağı kullanmasının mümkün olamayacağını” söyledi.

 

Bayrak Enstitüsü’nden Charles Ashburner, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “İngiliz hükümeti İskoçya’daki referandumdan çıkacak sonucun bayrak üzerindeki etkileri konusunda tamamen hazırlıksız. Herkes bayrağın değişmek zorunda kalmasından çok korkuyor ve bu konuyla ilgilenmek bile istemiyor” dedi.

 

İngiliz basını İskoçya’nın bağımsızlık kararı alması durumunda Birleşik Krallık bayrağının İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’nın geleneksel sembollerini içerecek bir bayrakla değiştirileceğini belirtti ve bu bayrağın nasıl görünebileceğiyle ilgili çeşitli öneriler yayımladı.

 

25943704 25943707 25943711 25943712

 

Kaynak: Birce BORA/Hürriyet