‘Birkaç aya kalmaz bu belirsizlik ortadan kalkacak’

‘Birkaç aya kalmaz bu belirsizlik ortadan kalkacak’
3 Aralık 2016 09:25

Batman’da temasların sürdüren Başbakan Yardımcısı Şimşek, İŞKUR tarafından Batman Üniversitesi ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının ortaklığıyla gerçekleştirilen 34 milyon lira bütçeli ve 2 bin 66 kişinin istihdam edildiği ‘Haydi Gençler İşbaşına’ projesinin kapanış ve ödül törenine katıldı.

 

 

 

 

 

 
Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, bölücü terör örgütünün engellemelerine rağmen sanayici ve iş adamlarının yer talebi olduğunu ve bunun için 2 milyon metre karelik alana ikinci OSB’nin inşa edilmesi çalışmaları için kendisinde takipçi olacağını söyledi. Cazibe merkezleri kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere 23 ilde çok büyük yatırımlar olacağını ve 2020 yılına kadar 140 milyarlık yatırım beklediklerini söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek şöyle konuştu:

 

“Bir tek talebimiz var hemşehrilerimizden, birliğimize beraberliğimize bu güzel birlikteliğimize sahip çıkacaklar. Hain eylem ve söylemlere karşı duracaklar, izin vermediler, vermeyecekler çünkü o geleceğimizi karartıyor. Biz kardeşler olarak birlikte çok daha güzel bir geleceğe gidiyoruz. Milletin kaynaklarını terörle mücadele yerine bölgenin kalkınmasına harcayalım bu tuzaklara düşmeyelim. Gelin hep birlikte bu coğrafyada bin yıldır yaşamışız nice bin yıllar daha kardeşlik hukuku içerisinde geleceğimizi daha güçlü bir şekilde inşa edelim. Geçen sene sandılar ki Türkiye zayıf bir dönemden geçiyor. Seçimler sonuçsuz kaldı. Koalisyonlara doğru gidiliyor, ne yaptılar, şehir işgalleri küstahlığına başvurdular. Şimdi terör sonucunda o şehirler yıkıldı ama biz şimdi onları sıfırdan, yeniden yapıyoruz. Hiç bir zaman olmadığı kadar çok daha güzel şehirler, mekanlar yapıyoruz. Bunun için 10 milyar liradan fazla kaynak harcayacağız. Bu memleketin kaynağı niye böyle heba edelim, bu memleketin kaynağını sokakta gördüğümüz gençlerin geleceğine harcayalım. O nedenle izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin istikrarını garanti altına almak için bunlara izin vermeyeceğiz. Bir daha 7 Haziran türü daha doğrusu 1970’li yıllar, 1990’lı yılları Türkiye’nin bir daha yaşamaması için anayasa değişikliği yapacağız. Bununla yönetimde istikrarı sağlayacağız.”

 

 

“BUNU BİZDE YAPALIM”

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, nice bin yıllar daha kardeşlik hukuku içerisinde geleceğin daha güçlü bir şekilde inşaa edileceğini belirterek, “Evet Batı bunu başarmış. Bakın 1’inci dünya savaşı nerede oldu? Avrupa’da oldu öyle değil mi?, 2’inci dünya savaşı oldu, ağırlıklı olarak merkez Avrupa’da yine oldu. Yüzmilyonlarca insan yaralandı, öldü, öyle değil m? Şehirler yıkıdı, 28 ülke şimdi 28 ayrı ülkeden bahsediyoruz. Yüzlerce etnik grup, yüzlerce farklı mezhep, inanç grubu şu anda huzur ve barış içinde yaşamıyor m?, Bunu bizde yapabiliriz” diye konuştu.

 

“BU BELİRSİZLİK ORTADAN KALKACAK”

 

Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Zor bir dönem ama bir kaç aya kalmaz bu belirsizlik ortadan kalkacak” diyerek işadamlarına seslendi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Batmanlı cesur kardeşlerime sesleniyorum, sıkıntılar olabilir, Irak pazarında, finansmana erişimde vs. ama bunlar geçicidir. Eninde sonunda bunların hepsini atlatacağız. Siz önünüze bakın. Biz de size devlet olarak her türlü desteği verelim, önünüzü açalım. Biz sizin yanınızdayız. FETÖ’de, BTÖ’de asla başarılı olamayacaktır. Bu millet geleceğine nasıl sahip çıkıyor gördünüz. Bu millet her şeyi iyi biliyor, zaman zaman sessizliğe bürünüyor ama bu millet her şeyi biliyor. Gerektiği yer de gerektiği tavrı ortaya koyuyor. Batmanla gurur duyuyorum.”

 
Kaynak: Reşat YİĞİZ/BATMAN, (DHA)