Bir yılda 4453 kaçakçılık olayı!

Bir yılda 4453 kaçakçılık olayı!
24 Ocak 2019 10:54

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, gümrük kapılarındaki kaçakçılık sorununa dikkat çekmek amacıyla verdiği yazılı soru önergesini Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yanıtladı. Bakan Pekcan, geçen yıl gümrük 4 bin 453 kaçakçılık vakasının görüldüğünü bildirdi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde, “2018 yılında gümrük kapılarında tespit edilen kaçakçılık vakalarının sayısı kaçtır? Hangi gümrük kapılarında sayısal olarak ne kadar kaçakçılık vakası görülmüştür?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

 

 

Bakan Pekcan, “2018 yılında kara kapılarında 2.904 adet, hava kapılarında 1.264 adet, deniz kapılarında 282 adet ve demiryolu kapılarında 3 adet olmak üzere toplam 4.453 kaçakçılık vakası görülmüştür” açıklamasında bulundu.

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde enflasyon ile artan fiyatlar kaçak ürüne yönelişi tetikliyor. Talep olan ürünlerin kaçak yollarla ülkemize sokulması vergiden muaf ürünlerin kolay satışına yol açıyor. Piyasada bu tür ürünlerin bulunabilir olması denetimleri sürekli gerekli kılıyor. Çay, tekel ürünleri gibi kolay tükenen ürünlere yöneliş var. Fiyatlarda yükseliş ile oluşan durum rekabet açısından da kurallara uyarak iş yapanı mağdur ediyor. Kaçakçılık kural dışılıktır. Onunda takibi, bakanlığın bu alanda daha kapsayıcı uygulamalarla sorunu oluşmadan bitirecek önlemler oluşturmasından geçmektedir” dedi.