Bir kurultay çağrısı da Kütahya’dan geldi!

Bir kurultay çağrısı da Kütahya’dan geldi!
5 Temmuz 2018 09:51

Kütahya kurultay delegeleri Muharrem İnce’nin ‘Örgüt çözer’ çıkışı üzerine kurultay için çağrı yaptı.

 

 

Yapılan açıklama şöyle:

 

“16 Nisan Anayasa referandumu ve 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrası ülkemizin rejimi değişmiş, demokratik hukuk devleti niteliği ve Cumhuriyet kazanımları ortadan kaldırılarak tek adama teslim edilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim sürecini sorgulamak, bu zorlu süreçte Cumhuriyet değer ve ilkelerini yeniden kazanabilmek; parlamenter, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletini hayata geçirebilmek için partimizin, tüzük, program ve kurumsal yapısıyla kendini sorgulaması ve yeni kadrolar, program, ve tüzük ile demokratik bir şekilde yapılanması gereği doğmuştur. Partimizin kendi iç dinamiklerinde demokratik teamüller hayata geçirilerek, halkımızı kucaklayan ve ülkemizin ağır sorunlarına çözüm oluşturan politikalarla umut olması temel hedefimizdir.

Tüm bu koşullarda Kütahya Kurultay Delegeleri çoğunluğu olarak, parti tabanımız ve örgütümüzün de isteği doğrultusunda partimizin en üst karar organı olan Büyük Kurultay’ın toplanmasını gerekli görüyor ve bu talebimizi dile getiriyoruz.”