Bir ili karıştıran tecavüz! Halk otobüsü şoförü…

Bir ili karıştıran tecavüz! Halk otobüsü şoförü…
9 Kasım 2017 08:30

SAKARYA’nın Arifiye İlçesi’nde yaşayan 13 yaşındaki ilköğretim 8. Sınıf öğrecisi M.E., ilçede halk otobüsü şoförlüğü yapan Ş.D.’nin tecavüzüne uğradı. Olayın duyulması üzerine Ş.D. tutuklandı, ailesi de Sakarya’yı terk etti. M.E. devlet korumasına alındı.

 

 

Eyüp Serbest / Hürriyet

 

HAYATI DRAM

 

M.E. 2003 yılında, henüz annesinin karnındayken babasını kaybetti. İki ağabeyi ve 5 ablası yetiştirme yurduna verildi. Sadece M.E. annesi ile birlikte kaldı. Anne ve çocukları 12 yıllık ayrılıktan sonra, 2 yıl önce birlikte yaşamaya başladı. Ablaları ve ağabeyleri çalışıyor, evin geçimini sağlıyordu. M.E. 21 Ekim’de, 2 ay önce ablasının hediye ettiği tableti satmak istedi. Tek başına Arifiye’de dolaşırken, kendi mahallelerinde otobüs şoförlüğü yapan Ş.D. ile karşılaştı. Ş.D. tabletini satın almak bahanesiyle küçük kızı otomobiline aldı. Kalaycı Mahallesi’nde fındıklık olarak bilinen alanda da tecavüz etti. M.E. eve geldiğinde yaşananları ailesine anlatamadı.

 

ÖĞRETMENİ FARK ETTİ

 

M.E.’deki değişikliği birkaç gün sonra öğretmeni fark etti. M.E. ilk önce anlatmak istemedi. Ertesi gün öğretmeninin ısrarı üzerine başından geçenleri tek tek anlattı. Öğretmen okul müdürüne, okul müdürü de polise bildirdi. M.E.’nin pedagog eşliğinde verdiği ifadesinin ardından Ş.D. gözaltına alındı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Ş.D. küçük kızı yardım etmek için otomobiline aldığını iddia etti. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ş.D. çocuğa cinsel saldırı suçundan tutuklandı. M.E. ise devlet korumasına alınarak Sakarya’da bir yurda yerleştirildi. M.E.’nin yaşadıklarının etkisiyle konuşmakta güçlük çektiği ve sürekli ağladığı belirtildi.

 

AİLESİ SAKARYAYI TERK ETTİ

 

Olayın duyulması Sakarya’da infiale sebep oldu. Ş.D.’nin eşi ve 2 kızı gelen tepkiler üzerine kenti terk etti. M.E.’nin ailesine ise ilçe halkı sahip çıktı. Olay sosyal medyada da büyük tepkiye neden oldu.