Bir ilçenin EDS ile imtihanı!

Bir ilçenin EDS ile imtihanı!
27 Ekim 2018 08:30

Çanakkale’nin Ezine ilçesi girişindeki Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’nin yanlış ceza kestiğini iddia eden vatandaşlar, EDS’nin kaldırılması için imza kampanyası başlattı. İlçedeki vatandaşların yüzde 80’nin mağdur olduğunu savunulurken, kampanyada kısa zamanda 500 imza topladı.

 

 

 

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde yaşayan vatandaşlar, ilçe girişinde bulunan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’nin yanlış ceza kestiği savunarak, EDS’nin kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Kampanya kısa sürede 500 imzaya ulaştı.

 

“İLÇENİN YAKLAŞIK YÜZDE 80’İ MAĞDUR”

 

İlçede turizm işleriyle uğraşan Yıldırım Kurt, Haziran ayında kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle EDS tarafından ceza kesildi. Cezanın yanlış kesildiğini savunan Kurt, cezaya itiraz etti. İtirazı kabul edilen Kurt, EDS sisteminin arızalı olduğunu ve ilçenin yaklaşık yüzde 80’inin kendisi gibi mağdur olduğunu iddia ederek arkadaşları ile EDS’nin kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

 

KISA SÜREDE 500 İMZA

 

Yarım günde 500 imzayı bulan kampanyada, hedef 3 bin imza. Yıldırım Kurt, kendisi gibi birçok kişinin mağdur olduğunu savunarak: “Burada sistemde bir arıza var. Adam diyor ben 50 ile geçtim 70 ile geçilecek yerde yine ışık yaktı diyor. 6 ay sonra nasıl kanıtlayacak bu adam bu cezayı? Biz kaldırılmasını, eğer kaldırılmaz ise yerlerinin değiştirilmesini talep ediyoruz. Öğle saatlerinde başladık ve çok kısa sürede 500 imzayı geçtik. İlçemizin yüzde 80’i bu durumdan mağdur ama kimse derdini anlatamıyor” dedi.

 

Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), ilçede 28 Şubat 2018 tarihinde aktif duruma gelmişti.

 

 

Kaynak: Mehmet ANDAÇ / Çanakkale/Sözcü

Bir ilçenin EDS ile imtihanı!