Bir, iki, üç TIP… Susalım… #SessizKal

Bir, iki, üç TIP… Susalım… #SessizKal
26 Aralık 2018 15:54

Uzun süredir var olan ve haklı muhalefet eden herkesi yıldırmaya, susturmaya dönük olan çabalar son zamanlarda iyice arttı. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen özelinde ayyuka çıktı. Bugün de sayın eski genelkurmay başkanı ve yeni savunma bakanı hususi komutan mecliste kendisini eleştiren Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunmuş… Hayırlı olsun.

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 

Son günlerde yaşananlardan sonra, belki de tüm muhalefet susmalı. Mecliste, sokakta, medyada, sosyal medyada ses bile çıkarmamalı. Yok saymalı bu saçmalığı ve  bu iktidarı, sessiz bir boykotla halka sesini duyurmalı.

 

Bazen en sessiz anınızda çıkar en gür sesiniz.

 

Susalım ölümüne, konuşsak ne değişiyor ki? Artık kim ciddiye alıyor ülke adına doğru söyleyenleri. Özgürlük adına mücadele edenleri kim önemsiyor. Konuşarak prim vermeyelim iktidara, susalım. Yeni polemik alanları açmayalım, ağız dolusu, mücadele ruhuyla susalım.

 

Nasılsa her söylenen çarpıtılıyor yandaşlarca. Her söylenenden düşmanlık çıkarmayı beceriyorlar. Ne yaparsak yapalım, belli bir kesime ulaşamıyoruz.

 

Belki sessizliğimiz ulaşır, ne dersiniz? Susalım…

 

Onlar bize ve Cumhuriyet’in kurucu değerlerine en çirkin hakaretlerle saldırırken, biz eleştirdiğimizde bile mahkemelik oluyorsak ve yine de onlar mağdur olmayı becerebiliyorsa ve ülkenin tüm geçmişine saydırırken saygınlık kazanıyorlarsa susalım. Susalım arkadaşlar, susarak hazırlanalım bu seçime. Ne bayrak, ne aday ismi bilinsin, öylece girelim bu seçime, sadece susalım.

 

Bazen en büyük onur, kavgacı bir dil karşısında susabilmektir bence…

 

Herkes duysun suskunluğumuzu. Öyle bir susalım ki konuşmaya utanır hale gelsinler. Çıt çıkarmayalım, adeta ölüm sessizliği olsun siyasette. Sadece onlar konuşsun. Kavga edebilecek kimseyi bulamasın, göremesinler.

 

Beslendikleri tek şeyi ellerinden alalım; itiraz eden sesimizi. SUSALIM…

 

 

Semih DİKKATLİ Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…