Bir dönem popüler olan oyuncaklar artık yok!

Bir dönem popüler olan oyuncaklar artık yok!
1 Ekim 2017 08:57

Bir devir bitti… Çocukların alsınlar diye anne babalarına dil döktükleri tetris, Gameboy, Playstation 1 ve sanal bebekleri artık bulmak zor hatta neredeyse imkansız. İstanbul’un teknoloji cenneti Doğubank’ta bir saat boyunca bu ürünleri aradık. Hiçbirini bulamadık!

 

 

 

Tüm dünyada ve Türkiye’de bir dönem adeta peynir ekmek gibi giden sanal bebek, Playstation 1, Playstation 2 ve Tetris gibi oyuncakları artık piyasada bulmak mümkün değil. Daha önce bu ürünleri satan kişiler bu oyuncakların piyasadan yok olma nedenini gelişen internet oyunlarına bağlıyor. Sozcu com tr olarak Sirkeci’deki Doğubank’ta daha önce bu oyuncakları satan kişilere neden artık bu oyuncakların olmadığını sorduk. esnaf “Artık internet ve teknoloji çok gelişti çocuklar telefondan bu oyunları oynuyor. Bu durumda bizim ekmek kapımızı kapattı.” şeklinde konuştu.

 

SEKTÖRÜ BİTİRDİLER

 

Sozcu.com tr’ ye konuşan 20 yıllık Doğubank esnafı Mehmet Kelekçi sanal bebek, Playstation 1, Playstation 2 ve Tetris gibi ürünlerin artık piyasadan silindiğini söyledi. Kelekçi konuşmasında “20 yıl önce ben bu sanal bebeği sattım. Satışları çok iyiydi günde 50- 60 adet sanal bebek satardım. O zaman hatta bu sayılar bize az gelirdi. Çocuklar için sakıncalı olduğu söylendiği andan itibaren satışları durdu. Sonra bu tarz haberlerin çoğalmasıyla birlikte sektörü bitirdiler. ” şeklinde konuştu.

 

ESKİSİ GİBİ SATIŞ YAPAMIYORUZ

 

Esnaf Mehmet Kelekçi bu tarz oyuncaklara eskisi gibi rağbet olmadığını belirti ve ekledi “Eskisi gibi satış yapamıyoruz o dönemi baz aldığımızda özellikle playstation 2 farklı bir çağa geçiş gibiydi . Oyun grafikleri olsun görüntüsü falan olsun dünyada en çok satan oyun konsolu sıralamasındaydı. Plastitation 2 sony’nin patlama yaşadığı üründür .Plastitation 3 ve Plastitation 4’de bu sıçrama yaşanmadı . Bu internet oyunları işimizi bitirdi. Keşke eskisi gibi satış yapabilsek.” ifadelerini kullandı.

 

f6a1911d-41a7-4343-8f25-eebc26d77063

Bir dönem çılgınlık halini alan sanal bebek.

 

TEKNOLOJİ İŞİMİZİ BİTİRDİ

 

Satışlarının düşme nedenini internete ve internet oyunlarına bağlayan Kelekçi ” İnternet ortamı bizim işimiz bitirdi. Her şeyin daha çok sanallaşması her şeyin daha çok ulaşılabilir olması oyun konsollardaki oyunu bire bir cep telefonuna kadar indirgenmesi bunların hepsi işimizi bitirdi.” şeklinde konuştu.

 

psone

Bir zamanlar peynir ekmek gibi satan Playstation 1 artık yok.

 

Doğubank’ta 1 saati aşkın süre boyunca dolaştık. Amacımız bir de tetris bulmaktı. Fakat tetris de bulamadık.

 

tetrisss

 

Belki Playstation 2’ye rastlarız diye düşündük. Onu da bulamadık.

 

ps2

 

İsmini vermek istemeyen başka bir esnaf ise eskisi kadar yüksek kazançlı ürünler satamadıklarını dile getirdi. Sanal bebek furyasının pek çok kişiyi zengin ettiğini söyleyen esnaf, “Artık devir değişti. Çocuklar cep telefonu ve tabletlerle oynuyor. Playstation 2 ilk çıktığında buralarda kalabalıktan geçilmezdi” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Derin Gökçe/Sözcü

 

Bir dönem popüler olan oyuncaklar artık yok!