Bir ayda 45 kadın öldürüldü

Bir ayda 45 kadın öldürüldü
8 Ekim 2018 08:10

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu eylül ayı kadın cinayeti raporunu yayınladı. Platformun raporuna göre eylül ayında 45 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

 

 

 

Her ay düzenli olarak kadın cinayetleriyle ilgili rapor hazırlayan Kadın Ciyanetlerini Durduracağız Platformu Eylül 2018 raporunu yayınladı. Buna göre; 2018 yılının eylül ayında 45 kadın öldürüldü, çocuk istismarı ve cinsel şiddet devam etti. Bir önceki aya göre geçtiğimiz eylül ayında kadın cinayeti sayısı arttı. Bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 11’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 12 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi. 13 kadının ise kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldüğü öğrenildi.

 

KADINLAR BİLİNÇLENİYOR

 

Raporda şu ifadeler yer aldı; “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddetin canilik boyutu sürmeye devam ediyor. Denizli’de 34 yaşındaki Makbule Kocaman, evli olduğu Ömer Kocaman tarafından boğularak öldürüldü. Makbule Kocaman’ın şiddet gördüğü gerekçesiyle Ömer Kocaman’dan daha önce şikayetçi olduğu biliniyor. Bu ay içerisinde gördük ki kadınlar gün geçtikçe hakları hakkında bilinçleniyor ve yasalara başvuruyor, şiddetten korunmak için her yolu deniyor. Hatta korunma için çocukların dahi istismara uğradıktan sonra direkt karakola gidip şikayet etmeleri söz konusu. Bunda ülkede yükselen kadın hareketinin etkisi büyük.

 

 

 

 

 

Kaynak: Uğur Enç/Sözcü

Bir ayda 45 kadın öldürüldü