Bingöl Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu!

Bingöl Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu!
16 Nisan 2014 11:36

Liberal Demokrat Parti, “Belediyede kadın başkan yardımcısı çalıştırmayacağım” dediği öne sürülen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Bingöl Belediye Meclis üyesi Nurten Ertuğrul, AK Parti’den Bingöl Belediye Başkanı seçilen Yücel Barakazi’nin belediye başkanvekilliği ve yardımcılığı görevlerine kadın atamayacağını söylediğini iddia ederek istifa etmişti.

 

Nurten Ertuğrul’un, Yücel Barakazi’ye atfen ortaya attığı iddia, Liberal Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından yargıya taşındı. Yücel Barakazi’nin bu sözleri ile TCK 122. maddede düzenlenen ayrımcılık suçunu işlediğini öne süren Liberal Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı, bugün İstanbul Adliye Sarayı’nda suç duyurusunda bulundu.

 

Yücel Barakazi’nin örf ve adetler gereği Bingöl Belediyesi’nde kadın çalıştırmayacağını beyan ettiği iddia edilen suç duyurusu dilekçesinde, “Kendi partisinin getirdiği demokratik bir ilkeyi, ülke yasalarını ve TC Anayasası’nı ihlal ettiği görülmektedir. Laik bir ülkede örf ve adetler kanunların önüne geçemez. Toplumda örnek olması gereken siyasi ve fikir liderlerinin, kanunları ihlal ederek, keyfi eylemlerde bulunmaları da kabul edilemez” denildi.

 

Liberal Demokrat Parti, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesini istedi.