Binbaşı Bozkurt, ifadeye çağrıldı!

Binbaşı Bozkurt, ifadeye çağrıldı!
22 Kasım 2017 08:31

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, NATO’nun Norveç’teki Trident Javelin Tatbikatı’nda Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefe konulduğu skandalla ilgili soruşturma başlatmıştı.

 

 

Skandalın yankıları sürerken, savcılığın yürüttüğü soruşturma derinleştirildi.

 

 

O SUBAY SKANDALI ANLATACAK

 

 

Tatbikat 8-17 Kasım tarihleri arasında yapılırken, skandal olay 13 Kasım’da yaşandı. Skandalı, FETÖ’nün askeri casusluk kumpası mağdurlarından Binbaşı Ebru Nihan Bozkurt deşifre etti.

 

 

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinden Osman Özgan’ın haberine göre, soruşturma kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Bozkurt ile ismi açıklanmayan bir Türk subayının “bilgi sahibi sıfatıyla” dinleneceği öğrenildi. Bozkurt’un, skandalı nasıl fark ettiği ve Türk yetkilileri nasıl haberdar ettiği gibi konularda bilgisine başvurulacağı belirtildi.

 

 

Savcılığın ayrıca Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne de bir yazı yazarak skandalla ilgili ellerinde bulunan bilgi, belge ve dokümanları istediği öğrenildi. Skandalın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg özür dilemiş ve komuta kademesi tarafından gerekli soruşturmanın başlatıldığını, hadiseye sebebiyet veren sözleşmeli Norveçli teknisyenin de işine son verildiğini ifade etmişti. Personelin, kimliği ve bağlantılarının da mercek altına alındığı vurgulandı.

 

 

Ayrıca “Recep Tayyip Erdoğan” adlı sahte hesap ve bu hesabı açan kişiyle ilgili de çalışma yapıldığı ifade edildi.