Binali Yıldırım’ın kullandığı Başbakanlık makam aracı Meclis gündeminde!

Binali Yıldırım’ın kullandığı Başbakanlık makam aracı Meclis gündeminde!
19 Haziran 2019 15:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın tekrarlanan 23 Haziran seçim sürecinde AKP Adayı Binali Yıldırım’ın Başbakanlık için kiralanan aracı seçim kampanyasında kullandığı iddiaları sonrası CHP Konuyu Meclis Gündemine taşıdı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Kaymakam, Kızılay Başkanı, Vali, Bakanlar, kamu görevlileri AKP adayı Binali Yıldırım’ın kampanyasında çalışmaktadır. Şimdi de Binali Yıldırım’ın, Başbakanlık kaldırılmasına rağmen başbakanlık için kiralanan lüks AUDİ marka aracın seçim kampanyasında kullandığı iddia edilmektedir” dedi.

 

 

Antmen, Binali Yıldırım’ın seçim afişlerinin, broşürlerinin İstanbul Belediyesi’nin bir şirketi tarafından bastırıldığını, seçmenlere gidilirken İSPARK tarafından kiralanan araçların kullanıldığını belirterek “AKP adayı Binali Yıldırım, kamu kaynaklarını ve araçlarını kullanmaya devam etmektedir. Meclis Başkanı olmamasına rağmen Çankaya Köşkünde kalmaktadır. Binali Yıldırım için seferber edilmeyen bir kamu görevlisi ya da kamu aracı kalmış mıdır?” diye sordu.

 

 

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

– Binali Yıldırım’ın Başbakanlık aracı olarak kiralanan AUDİ marka aracı İstanbul’da seçim kampanyasında kullandığı iddia doğru mudur? Doğru ise başka kaç tane böyle araç vardır? Bu araçlar ne kadar süre için kiralanmıştır? Bahsi geçen araçların kira bedeli nedir?

– Binali Yıldırım için seferber edilmeyen bir kamu görevlisi ya da kamu aracı kalmış mıdır? Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında hukuken yasak olmasına rağmen çalışan kaymakam, Kızılay Başkanı, Vali ve diğer kamu görevlileri hakkında “görevi imal ve kötüye kullanma” suçlarından idari soruşturma açılacak mıdır?

– Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında kullanılan kaç tane İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait araç bulunmaktadır? Yine aynı şekilde Binali Yıldırım’ın kampanyasında çalışan kaç belediye personeli bulunmaktadır? Bu kişiler kim ya da kimlerin talimatı ya da görevlendirmesiyle bu kampanyada çalıştırılmaktadır?

–19 Şubat 2019 tarihinde Meclis Başkanlığından istifa eden Binali Yıldırım buna rağmen aradan geçen 4 aylık süreçte Meclis Başkanı olmamasına rağmen neden hala Çankaya Köşkünde kalmaktadır? Bu 4 aylık süreçte Çankaya Köşkü’nün toplam gideri ne kadar olmuştur? Bu para nereden ve ne şekillerde karşılanmıştır?