Bin Ladin ailesinin uçağı düştü!

Bin Ladin ailesinin uçağı düştü!
1 Ağustos 2015 12:01

Dün İngiltere’de araba pazarına düşen uçakta El Kaide’nin 2011’de öldürülen lideri Usame bin Ladin’in akrabalarının bulunduğu açıklandı. Dört kişinin hayatını kaybettiği kazada, ölenler arasında bin Ladin’in akrabalarının da olduğu bildirildi.

 

 

Suudi Arabistanlı yetkililer, dün İngiltere ’nin güneyinde bir otomobil pazarına düşen uçakta, 2011’de öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin’in akrabalarının bulunduğunu duyurdu. Kazada, uçakta bulunan dört kişi hayatını kaybederken, Suudi Arabistan’ın İngiltere Büyükelçisi yaşamını yitirenler arasında El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in akrabaları olduğunu onayladı.

 

 

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, özel jetin içinde bulunanların Bin Ladin’in üvey annesi Rajaa Haşim ve kız kardeşi Sana olduğunu öne sürdü. Embraer Phenom 300 tipi uçağın, bin Ladin ailesine ait olan bir uçuş şirketine kayıtlı olduğu da bilgiler arasında.

 

 

Büyükelçi Prens Muhammed bin Navaf El Suud, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’da inşaat firmasına sahip olan bin Ladin ailesine başsağlığı dileklerini iletti ve kazayı İngiliz yetkililerle birlikte araştırdıklarını belirtti.

 

 

PİLOT VE ÜÇ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

 

 

İtalya ‘nın Milano kentinden havalanan ve İngiltere’nin Hampshire bölgesindeki Blackbushe Havaalanı’na iniş yapmak isteyen Suudi Arabistan kayıtlı özel bir jet, inişe geçtiği sırada düştü. Havaalanı yakınındaki açık otomobil pazarının bulunduğu yere çakılan uçakta bulunan pilot ile üç kişi hayatını kaybetti.