Bilyeli terörist

Bilyeli terörist
17 Mart 2014 10:00

AKP’nin kendi yaptırdığı anketlerde bile inişe geçtiği görülünce Başbakan Erdoğan daha bir zıvanadan çıktı. Aklına ne geliyorsa söylüyor. Söylediklerine kendisi de inanmasa bile dinleyen kalabalıklardan alkış alınca herkesin inandığını sanıyor. Atıyor, tutuyor…

 

Hilmi SARAL H&H YORUM

 

En son Gaziantep’te konuşurken kendisinin kahraman ilan ettiği polislerin attığı gaz fişeği nedeniyle komaya giren ve geçen hafta ölen Berkin Elvan’ın cenaze törenindeki kalabalık ve yurdun dört bir yanında düzenlenen törenler başbakanı korkutmuş olmalı ki on dört yaşındaki çocuğu “terörist” ilan etti. Elinde sapan varmış Berkin’in. Yüzü poşu ile örtülüymüş. En önemlisi cebinde de bilyeleri varmış…!!! O bilyeler ki her çocuğun en önemli oyuncağıdır. Böyle birini polis vurmasın da ne yapsın değil mi!?

 

Berkin’in cenazesi sonrasında provakasyon kokan olaylarda bir başka gencimiz daha öldürüldü. Burak Can adlı bu gencin öldürülmesini DHKP-C örgütü üstlendi ki bu da provakasyon olma olasılığı yüksek bir olaydır. Berkin’in adını ağzına almayan başbakan Burak Can için “şehit” sıfatını kullanıyor. DHKP-C terör örgütü ile CHP’nin beraber iş tuttuğunu söyleyerek, bunlar Kılıçdaroğlu’nun illegal cellatlarıdır diye ekliyor.

 

Başbakanın Gaziantep konuşmasını izleyen polisler rahat bir nefes aldılar. 17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan beri ilk defa başbakan onları suçlamıyor, aksine savunuyor. Bu teşkilatta sevinç havası yarattı!

 

Kılıçdaroğlu’nun miting meydanlarında söyledikleri yenilir yutulur gibi değil ama bu “teröristlerle” iş tutması başbakanı çok ama çok kızdırdı. Eğer bu memlekette teröristlerle iş tutulacaksa bunu ancak başbakan yapabilir. Zaten yapıyor da… “Sayın Öcalan”la beraber ne güzel açılım sürecini yürütüyorlar. Şimdi “Sayın Öcalan”ın yanında on dört yaşındaki “terörist” Berkin Elvan’ın esamesi mi okunur. Binlerce insanın katiliyle bacak kadar çocuğu bir mi tutuyorsun da sen de onunla birlikte iş tutarak koskoca başbakanla aşık atmaya kalkıyorsun, eyyy Kılıçdaroğlu!….

 

Başbakan Berkin’in anne ve babasına da çok kızdı. Hiç ekmek almaya gönderilen çocuk görünümlü “teröristin” mezarına bilye konur mu? Mezarda da terörist faaliyetlerde bulunmaya mı teşvik ediyorsunuz onu. Bakın başbakanımıza çocukların eline bilye, sapan, puşu gibi tehlikeli şeyler veriyor mu? Onların çocukları paralar, para sayma makineleri, villalar, gemiler gibi yararlı şeyleri ellerine geçirmişler, onlarla ilgileniyorlar. Bunları yetiştiremedikleri halk çocuklarının eline de bozuk tabletler veriyorlar. Uyusun da büyüsün diye…

 

Çocuklara verilen bozuk tabletlerin çocuklardaki etkisini ölçmek için Milli Eğitim Müfettişleri hummalı bir biçimde çalışıyorlar. Artık çocuklar Atatürk’ü mü çok seviyorlar yoksa Başbakan Erdoğan’ı mı? Evde büyükleri, okulda öğretmenleri hırsızlık yapmanın ayıp olduğunu konuşuyorlar mı? Biriktirdiğiniz parayı bankaya mı yatırırsınız yoksa ayakkabı kutusuna mı koyarsınız gibi münasebetsiz sorular soruyorlar mı? Başbakanımız bunları çok merak ediyor.

 

Dünyanın her yerinde yüz kızartıcı suç kabul edilen hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk olaylarını örtbas edebilmek için insanları birbirine düşürmeye çalışan başbakanı hala meydanlarda alkışlayan görevli yandaşları var ama bütün bunlara ders verecek güzel insanlar da var. Berkin ile Burak Can’ın babası. Bu iki acılı baba yaptıkları açıklamalarla vicdanı olan herkese yurt ve millet sevgisinin ne olduğunu gösterdiler.

 

Onlara sabır ve baş sağlığı diliyor, erdemli davranışları ve büyüklükleri önünde saygıyla eğiliyorum.