Bilişim güvenlik sistemi

Bilişim güvenlik sistemi
9 Aralık 2016 11:47

Suç dünyasındaki artış, sadece ev ve iş yerlerinin değil aynı zamanda internet altyapılarının da herhangi bir saldırıya karşı korunmasını gerektiriyor.

 

 

 

 

Siber güvenlik adı altında kurulan bu güvenlik sistemi; başta kredi kartı, banka hesabı veya kişisel bilgilerinin üçüncü kişilerin eline geçmesini engellediği gibi çeşitli internet sitelerinin altyapılarının korunmasını da sağlamakta.

 
Günümüzde online alışveriş siteleri veya kişisel bankacılık gibi online para akışının sağlandığı sitelerin altyapıları, dünyaca ünlü siber güvenlik şirketleri tarafından sağlanmaktadır. Kullanıcıların adres çubuğundaki https:// kısmının yeşil olmasıyla güvende olduklarını anlayabilecekleri bu tür sistemler, sitede kullanılan bilgilerin kopyalanmasının önüne geçmektedir. Ayrıca siber korsanlar tarafından site altyapısına saldırıda bulunulmasının da önüne geçen bu sistemler, sadece belli başlı siteler tarafından değil, isteyen herkes tarafından kullanılabilmektedir.

 
Bu tür saldırılar genelde DDoS saldırıları olarak bilinir. Sitenin altyapısına, birden fazla kaynaktan aşırı çoklukta ve site sunucusunun başa çıkamayacağı ölçekte istek gönderilir. Bu isteklere cevap veremeyen sunucu ise geçici bir süreliğine siteyi korumaya almak için servis dışı kalır.

 
Bu tür bir saldırıya uğramak istemeyenler için iki yöntem bulunmakta. Google, Project Shield isimli projesiyle küçük ve orta büyüklükteki web sitelerine bu hizmeti ücretsiz olarak vermekte. Basit ama koruyucu olan bu sistem, çok büyük çaptaki saldırılara karşı ise işlevsiz kalmakta. Dolayısıyla ikinci yöntem burada devreye giriyor. Bu tarz büyük web sitesi sahipleri, diledikleri taktirde altyapı güvenliği sağlayan firmalarla iletişime geçip sunucularını daha yüksek kapasitelere taşıyabilir, siber saldırı riskini minimuma indirebilir.
Güvenlik sistemleri ve kamera sistemleri hakkında daha fazla bilgi için tıklayın