Bilinçli yılbaşı hediyeleri!

Bilinçli yılbaşı hediyeleri!
25 Aralık 2014 11:47

Geçen haftaki yazımı okuyanlar bilir, yılbaşı üstü markaların bize ne gibi zorluklar çektirdiğini yazmıştım. Bu seferki yazımda özel, zamansız aynı zamanda kalbe ve farkındalığa dokunan bilinçli hediye seçeneklerini yazmak istedim.

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

KOZMETİK SEVDAN İÇİN HAYVANLARI HARCAMA

 

Kadınların kozmetik konusunda ne kadar doymak bilmez olduklarını herhalde söylememe gerek yok :) Son 1 senedir bende de etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı diyebilirim. Hayatımda bu yaşıma kadar ruj bile almayan ben son 1 senedir aç kurtlar gibi saldırdım. Renk renk marka marka depoladım ama sonrasında bu anlamda hem kötü bir tüketici olduğumu hem de bilinçsizce alışveriş yaptığımı gördüm. Şöyle ki, aslında ben renk uzmanlığı sertifikası aldığım için doğru renkleri seçebiliyorum ama gel gör ki hangisinin içeriği doğal hangisi hayvanlar üzerinde test yapmıyor bilmiyordum. Ve araştırmaya karar verdim eğer sizde benim gibi bu konulara duyarlı olmaya aday biri iseniz almadan mutlaka araştırın derim.

 

Yazımın başında bahsettiğim gibi kozmetik konusu bana çok yeni olduğu için, araştırma konusunda kendisine sonsuz güvendiğim www.kafambionline.com‘un kurucusu Eda Bilol’a danıştım. Kendisi de bu konuda araştırma yaptığı için benle seve seve bilgilerini paylaştı. Konuyu uzatmadan hayvanlar üzerinde test yapmayan kozmetik markalarını sizlerle paylaşmak isterim!

 

Başlıca markalar; Aveda, Bath&Body, Burt’s Bees, Kiss my face, Kryolan, Lush, NYX Kozmetik, The Body Shop

 

Merak ettiğiniz başka markalara features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx linkinden bakabilirsiniz.

 

 

1

 

 

 FARKINDAYIM

Kadınların bir başka takıntısı bol bol çeşit çeşit takı. Eğer sizde Down sendromlu bireylerin bağımsız, üretken ve toplumla bütünleşen bir yaşam kurabilmelerini sağlamaya; toplumun engellilik algısını geliştirmeye çalışanlardansanız takılarınızı yararlı bir amaca giden www.downturkiye.net ‘ten alın derim. Meral Saatçi ve Verda Alaton gibi sevdiğim tasarımcıların yaptığı değerli takılar ile hem farkındayım diceksiniz hem de derneğin yüzünü güldüreceksiniz.

Ayrıca sitelerinde çanta, tişört vb. alternatifler de mevcut…

 

2
SEN SUS, SLOGANIN KONUŞSUN!

Son senelerin bir başka ses getiren modası sloganlı yani mesajlı ürünler. İnsanlar ifade etmek istedikleri şeyleri artık üstlerinde taşıyorlar. Ağızları sussa da stilleri konuşuyor.

Her sene yazmaktan bıkmadığım ve sloganları ile fenomen olan Ozzhats markası bu sene karşımıza pratik bir çözüm ile geldi :) Kendinize bir bere satın alıyorsunuz ama yanında istediğiniz kadar slogan satın alıp değiştirip değiştirip kullanabiliyorsunuz. Hem kadın hem erkek hem çocuk herkesi fazlasıyla memnun edebilecek bir hediye alternatifi.

 

3

STİLE DESTEK!

Herkes kendine özel tasarlanmış hediyeleri sever. Ben son zamanlar da kafayı bir türlü beğenemediğim tişört çeşitlerine taktım. Bedeni olsa modeli olmuyor, modeli olsa bedeni olmuyor, bedeni modeli olsa herkesin üzerinde oluyor, bazen pahalı bazen kalitesiz derken Ukde design ile tanıştım. Bursa da kendi üretip satan bir marka. Tişörtleri kaliteli, baskılarını kendi dijital baskı makinelerinde yapıyorlar daha ne olsun :) Kişiye özel tasarımlar, kadın, erkek, çocuk, bebek, gelin-damat konsepti gibi bir çok ürün çeşidini www.ukdedesign.com ‘da bulmanız mümkün.

 

 

4

ESKİ USTALARDAN KİM KALDI!

Kapalıçarşı’nın büyüsüne kapılmayan var mıdır?

Herkesin ben takı tasarımcısıyım deyip ortalığa atıldığı şu dönemde o gerçek ustalığı ile Kapalıçarşı büyüsünün içinden biri…

Gerek ince işçiliğindeki ustalığı gerek tasarımlarındaki yaratıcılığı gerek samimiyeti gerek bilgisi ve engin deneyimleri ile bulupta bırakamayacağınız Şefik ustayı tanımadan ve ondan takı almadan geçmeyin derim.

“Antik roma melek” figürlü yüzüğümü neredeyse hiç parmağımdan çıkarmıyorum. Her gören hayran kaldı vallahi nazar değecek diye korkuyorum ama sizlerle paylaşmadan da olmaz dedim :)

 

 

5

 

Ayrıcana kendisi tam bir tarih meraklısı ve koleksiyoner. Sağ altta gördüğünüz kolye yaklaşık 2000 senelik bir parça…

 

7

Şefik Culci – Lidya Takı / 0535 731 67 69 – Kapalıçarşı Tacirler sok. No:16 Beyazıt

1KUPA1UMUT İLE ÇAY/KAHVE KEYFİ

Yeniyıla girerken lütfen hayvan dostlarımızı da unutmayalım. Evine herkes 1 tane sokak hayvanı alsın demek bana düşmez tabii ki ama onlara destek olmak elinizde. Kapının önüne yemek-su kabı-barınacakları kutu/kulübe yapın demeyeceğim bu sefer çünkü onları zaten yapmalıyız. Ama belki de hediye alırken geliri ile sokak hayvanlarına destek olacak markaları bulup destek olabiliriz. Ben bir tanesini yazacağım ama emin olun birçok duyarlı insan var.

1 Kupa 1 Umut projesi, kâr amacı gütmeyen, kupa satışlarından elde edilecek gelirin tümünü sokaktaki kimsesiz, bakıma muhtaç hayvanların beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilmiş bireysel bir projedir. 1kupa1umut.sopsy.com

 

 

8

 

BUGÜN “KENDİNE” NE SORDUN

Hayatın akışı zaman zaman kendimize emek vermeyi unutturabiliyor. Peki bunu her gün hatırlatacak soru kartları var desem.

Çok yakın bir arkadaşım, yılbaşı hediyesi ne istersin diye sorduğumda bana – Serra İnce & İzzet Memi’nin hazırlamış olduğu- bu kartları söyledi. O kadar beğendim ki, sizlerle de paylaşmak istedim.

Bu kartların üstünde bulunan sorular, günlük yaşantımızda uygulamak istediğimiz ancak birçok zaman uygulayamadığımız düşünce, istek ve planlarımızı hatırlatacak ve bu konularla ilgili farkındalık yaratacak cinsten. Hediye vereceğiniz kişiye aslında, hayatını gözden geçirmesi ve isteklerini fark etmesi için bir fırsat sunuyorsunuz.

 

Soru kartların içeriklerinden bazıları:

-Bugün, anda kaldın mı?
-Bugün, sağlıklı beslendin mi?
-Bugün, kendine dürüst davrandın mı?
-Bugün, kendine teşekkür ettin mi?

 

9

 

 

Benden şimdilik bu kadar. Umarım yılbaşı hediye önerilerim işinize yarar :)

Tüm okuyucalarıma bol farkındalıklı, bilincimiz yüksek, özümüze giden yolda ışıklı adımlar attığımız, bol bereketli, bol merhametli, bol sevgi, saygı ve birlik dolu bir yıl dilerim…

Sevgi ile kalın…

Dolly Karlıyol Tosun

www.lapetitedolly.com 

 

@lapetitedolly

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!