Bilime para yok

Bilime para yok
27 Mart 2018 09:16

Teke Tek’de üç bilim insanını izledim.Fuat İnce,Ozan Ünsalan,Mehmet Emin Özel.

 

 

Dama TAŞI H&H YORUM

 

 
Türkiye nin “Uzay Ajansı”nı gündeme getirdiler.

 
Uzay çalışmalarında 100-200.000 lirayı bir araya getiremediklerinden yakındılar. Genç bir kız evladımızın kendi olanaklarıyla Mars’a sanal ortamda gidip, yaşamı kuruşunu anlattılar. Bu gençlere sahip çıkmayı gündeme taşıdılar. Bu da olanaksızlıktan olmuyordu. Destek rakamlar gene afaki değildi.

 
1994 yılında Melih Gökçek’in projelerini ballandırarak anlatan şöyle diyordu: “Ankara girişlerine büyük kapılar yapılacak, oradan girenler ne kadar büyük bir kente girdiklerini anlayacaklar, o kadar büyük kapı olacak ki görenler şaşıracak” .
1994 de kapıların yapılması planlandı, 2013 yılında ne işe yarayacağı belli olmayan bu kapılar yapıldı. Her birinin değeri 100.000 TL’yi aşıyordu. Yani uzay çalışmaları için bulunamayan kaynak bu kapılara yatırılmıştı. 5 Adet Başkent girişine yapılan kapılar, Başkentin mahalleleleri 2013 yılında merkezin 50 kilometre uzaklığı da mahalle olunca, yirmi yıl sonra da kapılar kapı olmaktan çıkmıştı.Başkentin dış mahalleleri kapının dışında kalmış,bu dış mahallelerinin bir çoğu da en lüks semtler olunca,yapılışındaki amaç anlamsızlaşmıştı.
Nedendir bilinmez başkentlinin gözüne gözüne sokulan bu “israf”larla ilgili tek söz edilmez. Şimdi bu kapıların yıkımının söylentisi gezdiriliyor AKP yandaşlarınca. Bilim adamlarımızın bulamadığı yüz binlerce lirayı “israf”a harcayan AKP, kendi yaptığını unutmuş, bu “israf” görüntüsünü de “yol temizliği” olarak 2019 seçimlerine hazırlıyor.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Bilime para yok
Tarih bilinci ile Ortadoğu savaşı