Bilim Kurulu üyesi iki günü işaret etti ve dikkat çekti: Çok önemli!

Bilim Kurulu üyesi iki günü işaret etti ve dikkat çekti: Çok önemli!
3 Haziran 2020 09:47

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer normalleşme sonrası pazartesi ve salı günleri yaşanan yoğun kalabalıkları işaret ederek “İkinci aşamanın en önemli bulgularını haftaya çarşamba ve perşembe daha net göreceğiz. Neler oldu anlayacağız” dedi.

 

 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu Üyesi ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer’den önemli açıklamalar…

Habertürk TV’de yayınlanan Serap Belet ve Selçuk Tepeli ile ‘Gün Başlıyor’ programına katılan Tezer toplu taşımada yüzde 50 kuralının kalkmasında Bilim Kurulu’nun bir dahli olmadığını söyledi. Tezer “Bizim bir dahlimiz yok. Biz her zaman temasın azaltılması gerektiğine dair önerilerimizi bildiriyoruz” dedi.

Çok ciddi emekler verildiğini, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı çocukların günlerdir evlerde kaldığını hatırlatan Tezer “Pazartesi işe gelirken insanların kurallara uymadığını görünce ben de endişelendim” ifadelerini kullandı.

 

 

İKİNCİ DALGA RİSKİ

 

 

İkinci dalga sorusu yöneltilen Tezer virüsün nasıl hareket edeceğini kimsenin bilmediğini, vaka ile ölüm sayılarının azaldığını, bulaştırıcılık katsayısının düştüğünü ama aşının yıl sonundan önce gelmeyeceğini, virüsün ortadan kalkmayacağını ve toplum bağışıklığının yeterli olmadığına dikkat çekti.

Tezer temasın azaltılması çağrısını yineleyerek “Çok uğraştık her gün anlattık, her şeyi yaptık, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” yorumunu yaptı.

 

 

“HAFTAYA ÇOK ÖNEMLİ”

 

 

Tezer ‘yeni normal’ sonrası pazartesi ve salı günü sokaklardaki yoğunluğu işaret ederek şöyle devam etti:

* Bugün zaten Bilim Kurulu toplantımız var akşam. Yine bunlar değerlendirilecek.

* Ama haftaya bence çok önemli. Birinci aşamada çok uğraştık.

* İkinci aşamanın en önemli bulgularını haftaya bugün çarşamba ve perşembe daha net göreceğiz. Neler oldu anlayacağız.

 

’65 YAŞ’IN DURUMU

 

Sokağa çıkma yasakları sonrası verilerde keskin düşüşlerin yaşanmamasının sebebi sorulan Tezer “Yasak sonraları pazartesi ve salı günleri ortaya çıkan yoğunluk vakaların düşmemesine sebep oldu. İnsanlarımız ne yazık ki kontrolü çabuk bırakıyor” şeklinde cevap verdi.

Tezer, 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma talepleri için ise yaşanan kalabalıkları hatırlatarak riskli grubun sokağa çıkmasının doğru olmayacağını kaydetti. Tezer 65 yaş ve üzeri vatandaşların durumu için de önümüzdeki hafta çarşamba ve perşembe gününü yeniden işaret etti.