Bilgi işlem personeline FETÖ operasyonu

Bilgi işlem personeline FETÖ operasyonu
11 Temmuz 2017 09:45

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah erken saatlerde çeşitli bilişim kurumlarında (TÜBİTAK, Türk Telekom, THY , Havelsan) çalışan bilgi işlem personeline yönelik FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üyelik suçlamasıyla operasyon başlattı. Turgut Özal Üniversitesi’nde de 40 kişi için gözaltı kararı verildi.

 

 

Çetin AYDIN /Hürriyet

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ‘nün bilişim yapılanmasına yönelik soruşturmada 105 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ’nün bilişim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 105 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda, İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılan 105 kişinin TÜBİTAK, Sürat Bilişim ve Türk Telekom’da bilgi işlem personeli olarak çalıştığı öğrenildi.Şüphelilerin Bylock kullandıkları da kaydedildi.

 

 

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ’NE OPERASYON

 

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Turgut Özal Üniversitesinde görev yapmış akademisyen ve personel 40 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.