Biden: Gerçek mi internet oyunu mu anlayamadık!

Biden: Gerçek mi internet oyunu mu anlayamadık!
24 Ağustos 2016 16:30

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Başbakan Binali Yıldırım’ın yaklaşık 4 saat süren görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası basın toplantısı gerçekleştirildi. Biden 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, “Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını, ciddi olup olmadığını anlayamadık” dedi.

 

 

 

Biden’ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

 

– Saldırıda aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve Başbakan da öldürülmek istendi. Başkan Obama benim Türkiye’ye gelmemi istedi. Böylece iki ülke arasındaki ilişkiye son derece önem verdiğimizi bütün dünyaya göstermemizi istedi.

 

 

– 15 Temmuz’da ölenlere, siz onlara şehit diyorsunuz. Biz onlara kahramanlar diyoruz. Türkiye’nin bütün halkına, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Biz sadece onların kahramanlıklarını alkışlamıyoruz, onların demokrasiye bağlılıklarını alkışlıyoruz.

– ABD hiçbir zaman ve asla bu hadiseden önceden haderdar olmamıştır. 15 Temmuz’da olanlardan haberdar olmamıştır.

 

 

– Hiçbir durumda biz hiçbir şekilde bu hareketi desteklemeyiz. Bizim darbe girişiminden önceden haberimiz yoktu. Bu hareketi derhal kınadık. Darbe girişiminden önce olduğu gibi Türkiye ile omuz omuzayız.

– Türkiye’nin ABD’den daha iyi bir dostu yoktur.

 

 

– Gülen konusunda, sizin bu yoğun hislerinizi anlıyoruz. Biz işbirliği yapıyoruz. Biz Türkiye yetkilileriyle işbirliği yapıyoruz. Bu belgelerin takdim edilmesi lazım.

 

 

– Bizim hiçbir şekilde herhangi bir kişiyi koruma niyetimiz yoktur. Ama bizim yasalarımıza uyma mecburiyetimiz vardır. ABD yasalarına göre, ABD’nin hiçbir başkanının yetkililerinin dışına çıkma yetkisi yoktur. Bu nedenle Amerikan mahkemelerine başvuracağız. Bu her zaman zaman alır.